Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatsko maslinovo ulje u vodiču najboljih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom od talijanskih vodiča najboljih maslinovih ulja na svijetu za 2007. nalazi se i hrvatski proizvođač na prvom mjestu u jednoj od 15 kategorija raznih maslinovih ulja.

U kategoriji intenzivno voćnih ulja vodič L'Extravergine - Guida ai Migliori Oli del Mondo di Qualita Accertata (vodič najboljih ulja na svijetu prema utvrđenoj kvaliteti) izdavača Cucina & Vini urednika Marca Oreggia, jednog od najvećih stručnjaka za maslinova ulja, prvo mjesto je dodjeljeno ulju 'Izbor' Stancije Meneghetti iz Vodnjana u Istri vlasnika Romane Kajfež i Miroslava Pliša.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Slika nije dostupna Smotra djevičanskog maslinovog ulja u Vodnjanu

Riječ je o sedmom izdanju tog vodiča, jednog od mnogih koji se svake godine tiskaju u Italiji, ali posebnoga zbog toga što uzima u obzir ulja iz najviše zemalja, čak 23, od Novog Zelanda do, dakako sredozemnih zemalja.

Ovogodišnji izbor za proglašenje najboljih ulja za 2007. bio je
povjeren Cristini Tiliacos i Lauri Marinelli, koje su na 467 tablica selekcionirali najbolje proizvode od 3.000 uzoraka. Vodič L'Extravergine 2007. predstavljen je u ponedjeljak navečer u hotelu Exedra u Rimu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene