Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečaj i nije bio loše rješenje

Dalmacijavino: Iako u stečaju, posluju sve bolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon bolnih peripetija, splitska tvrtka Dalmacijavino u svibnju je otišla u stečaj. Iako su radnici tada bili očajni, sada, nekoliko mjeseci poslije, pokazalo se kako stečaj i nije bio loše rješenje.

U pogonima Dalmacijavina opet se radi. Punom parom proizvodi se i najpopularnije piće tvornice, puni se vino, pa čak i alkoholna pića. Radnika je manje, ali oni koji su ostali sada su ipak zadovoljniji.

Pročitajte i ovo Prosvjedi dočekali Vladu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 BURNO U SPLITU Splićani poslali oštre poruke premijeru i ministrima: "Mi trebamo živjeti s 4000 kuna, a oni žive s 25 tisuća..." Prosvjed Dalmacijavina u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Nakon današnjih prosvjeda Plenković nakon sastanka s radnicima Dalmacijavina: "Razumjeli smo njihovu poruku, pokušat ćemo vidjeti postoje li rješenja"

>> Dalmacijavino: Smijenjen predsjednik Uprave i otpušten dio radnika

'Trenutačno je velika razlika, jer barem redovno primamo plaću. Najvažnije je da se radi, da se proizvodi', kaže Anica Maričević, radnica.

'Zadovoljni smo, radimo, dobili smo minimalac, čekamo plaću. Nadamo se najboljem, koliko smo bili bez nade, bez volje, bez ičega, sad smo s nadom, s voljom i nadamo se svemu najboljem', kaže Dragica Peša, radnica.

'Zadovoljni smo, dolazimo na posao, radimo, dobivamo plaću, tako da posla imamo i zadovoljni smo', kaže Manda Bašić, radnica.

Stečajni upravitelj tvrdi kako je jako bitno što se nastavila proizvodnja. 'Uspjeli smo zadržati 230 radnika, koji nisu otišli na Zavod za zapošljavanje i potencijalni kupac će puno lakše kupiti društvo u stečaju, koje radi. Da smo stavili ključ u bravu i otvorili nakon prodaje, vrijednost imovine drastično bi pala, a sad tvrdim da je toj imovini koju smo zatekli još i porasla vrijednost, jer smo uspjeli mnogo toga napraviti u stečaju', kazao je Perica Mitrović, stečajni upravitelj.

A zadržalo se i tržište. Prodaja je pokazala da ljudi žele kupovati proizvode Dalmacijavina. 'Mi smo kroz našo maloprodaju uspjeli prodaju podići više stotina puta, nego prije stečaja. Imamo i naše veletprodajne trgovce, koji su se pokazali i potrudili se da naše proizvode vrate na police, odnosno u ugostiteljske objekte', dodaje Mitrović.

Ipak moralo se otpustiti gotovo polovicu radnika. Početkom rujna će biti izvještajno ročište, nakon čega slijedi prodaja. Sad se svi još nadaju dobrom kupcu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene