Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DaimlerChrysler dogovorio se s radnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava automobilskoga koncerna DaimlerChryslera i radnički savjet nakon dugih pregovora složili su se oko plana kako socijalno održivo provesti najavljeno restrukturiranje poduzeća, koje će uključivati i masivno ukidanje radnih mjesta.

Šef koncerna Dieter Zetsche ranije je najavio da će se do 2008. u pogonima DaimlerChryslera u cijelome svijetu ukinuti 6000 radnih mjesta u menadžmentu i upravi, od toga čak 3200 u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samit u Engleskoj G7 bez dogovora o postupnom prestanku korištenja ugljena, najviše se protivio SAD Slika nije dostupna Uz posredovanje SAD-a Povijesni trenutak: Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli dogovor o normalizaciji odnosa

Prema Novom modelu menadžmenta, kako je nazvan postignuti sporazum, do kraja 2007. neće biti izravnih otkaza, a zaposlenicima čija radna mjesta budu ukinuta dotad će se morati ponuditi druga mjesta unutar koncerna.

Broj radnika smanjivat će se u slučajevima dobrovoljnih raskida radnih ugovora s otpremninom te ranijim umirovljenjima i smanjenjem radnog vremena za starije zaposlenike. Novi model menadžmenta najveće je restrukturiranje u upravi koje je to poduzeće ikada prošlo, a kako je danas rekao šef radničkog savjeta Erich Klemm, zaposlenicima "daje visoku mjeru fleksibilnosti".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene