Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skinuo kile preko ljeta

'Od ulaska u Vladu dobio sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić održao je konferenciju za novinare na kojoj je s predsjednikom HUP-a Miloložom govorio o stanju u gospodarstvu.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Miloloža potvrdio je svoje povjerenje u Vladu rekavši kako Vlada ima njegovu podršku kako bi se pomoglo hrvatskom gospodarstvu. 'Mi smo ti koji žele da neplaćanje poreza bude velika sramota. Vlada našu podršku ima i imat će je ubuduće', rekao je Miloloža.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je kako je neke promjene nemoguće ostvariti od danas do sutra. 'Činjenica je da ljudi očekuju promjene od danas do sutra, ali činjenica je i da smo mi u kampanji govorili kako je to nemoguće', kaže Čačić.

'Svaka vrsta šumova u kanalu i disonantnih tonova je opasna i štetna za poslovne čimbenike i zemlju u cjelini', kazao je Čačić. Upitan podupire li davanje autocesta u koncesiju, prvi potpredsjednik vlade rekao je kako se tu radi da država ostaje vlasnik, a na upravljanje "dajemo njihovu naplatu i održavanje u idućih 30 godina".

>> Stigao odgovor na optužbe o Čačićevom obmanjivanju javnosti!

'Bez samopouzdanja i optimizma se ništa ne može', dodao je Čačić. ''Ajmo se primiti posla', rekao je.

Potpredsjednik Čačić osvrnuo se i na sporost hrvatske administracije. 'Ja vam to ne mogu opisati. Od kada sam ušao u Vladu dobio sam sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider. Sad sam skinuo preko ljeta', u šali je rekao Čačić.

Potpredsjednik Vlade osvrnuo se i na nedostatak inicijative za pronalaskom načina zarade. 'Sad sam plovio Jadranom i bio sam presretan ako bi navečer našao bovu. Kad sam našao bovu za 5 minuta je bio netko iz vezne uprave, a ja sretan da mi netko uzme 250 kuna. Zašto nema ovog trenutka 2000 novih bova, pa po 250 kuna, pa 100 dana pa si izračunajte', rekao je Čačić.

Konferenciji je prisustvovao i Ivica Mudrinić koji je rekao kako u Hrvatskoj nisu stvoreni uvjeti za stvaranje novih vrijednosti. 'Poduzetnici se svako jutro bude, moraju proizvesti, prodati i naplatiti, osigurati plaće, a to nisu u stanju zbog nelikvidnosti i visokog troška države', rekao je Mudrinić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene