Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić održao je konferenciju za novinare na kojoj je s predsjednikom HUP-a Miloložom govorio o stanju u gospodarstvu.


Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Miloloža potvrdio je svoje povjerenje u Vladu rekavši kako Vlada ima njegovu podršku kako bi se pomoglo hrvatskom gospodarstvu. 'Mi smo ti koji žele da neplaćanje poreza bude velika sramota. Vlada našu podršku ima i imat će je ubuduće', rekao je Miloloža.

Vezani članci Kune (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) BDP porastao za 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani Slika nije dostupna Čačić: Ostvareni rezultat koalicije nije dovoljno dobar

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je kako je neke promjene nemoguće ostvariti od danas do sutra. 'Činjenica je da ljudi očekuju promjene od danas do sutra, ali činjenica je i da smo mi u kampanji govorili kako je to nemoguće', kaže Čačić.

'Svaka vrsta šumova u kanalu i disonantnih tonova je opasna i štetna za poslovne čimbenike i zemlju u cjelini', kazao je Čačić. Upitan podupire li davanje autocesta u koncesiju, prvi potpredsjednik vlade rekao je kako se tu radi da država ostaje vlasnik, a na upravljanje "dajemo njihovu naplatu i održavanje u idućih 30 godina".

>> Stigao odgovor na optužbe o Čačićevom obmanjivanju javnosti!

'Bez samopouzdanja i optimizma se ništa ne može', dodao je Čačić. ''Ajmo se primiti posla', rekao je.

Potpredsjednik Čačić osvrnuo se i na sporost hrvatske administracije. 'Ja vam to ne mogu opisati. Od kada sam ušao u Vladu dobio sam sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider. Sad sam skinuo preko ljeta', u šali je rekao Čačić.

Potpredsjednik Vlade osvrnuo se i na nedostatak inicijative za pronalaskom načina zarade. 'Sad sam plovio Jadranom i bio sam presretan ako bi navečer našao bovu. Kad sam našao bovu za 5 minuta je bio netko iz vezne uprave, a ja sretan da mi netko uzme 250 kuna. Zašto nema ovog trenutka 2000 novih bova, pa po 250 kuna, pa 100 dana pa si izračunajte', rekao je Čačić.

Konferenciji je prisustvovao i Ivica Mudrinić koji je rekao kako u Hrvatskoj nisu stvoreni uvjeti za stvaranje novih vrijednosti. 'Poduzetnici se svako jutro bude, moraju proizvesti, prodati i naplatiti, osigurati plaće, a to nisu u stanju zbog nelikvidnosti i visokog troška države', rekao je Mudrinić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.