Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon preuzimanja Plive, američka farmaceutska kompanija Barr i osobe koje s njim zajednički djeluju, raspolažu s ukupno 91,74 posto Plivinog temeljnog kapitala, a u Skupštini Plive Barr ima 96,38 posto glasova, podaci su iz izvješća o preuzimanju Plive koje je Barr objavio u današnjem dnevnom tisku.


Barr je izvješće o preuzimanju Plive Barr objavio u skladu s obvezama iz Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Vezani članci Slika nije dostupna Actavis pritiskom pokušao ubrzati povlačenje ponude za Plivu Slika nije dostupna Barr sve izgledniji pobjednik u utrci za Plivu

Nakon preuzimanja, Barr i osobe koje s njim zajednički djeluju, raspolažu s ukupno 17.056.977 Plivinih dionica s pravom glasa, ukupne nominalne vrijednosti 1,7 milijardi kuna, što predstavlja 91,74 posto Plivinog temeljnog kapitala.

Svaka stečena dionica daje pravo na jedan glas u Skupštini Plive, tako da nakon preuzimanja Barr raspolaže sa 17.056.977 glasova.

Od ukupno izdanih 18.592.648 dionica Plive, 895.229 su vlastite dionice koje se ne smatraju dionicama s pravom glasa, tako da skupština Plive sada broji 17.697.419 glasova, od čega na glasove Barra otpada udio od 96,38 posto, navodi se u izvješću.

Barr je u zakonskom roku isplatio i preuzeo 17.056.977 dionica Plive uredno pohranjenih kod Središnje depozitarne agencije, plativši za dionicu 820 kuna.

Za 9.114 dionica utvrđene su sporne činjenice pohrane, te ih stoga Barr nije preuzeo, dodaje se u izvješću o preuzimanju.

Kao su prethodno objavili Pliva i Barr, Upravu Plive i dalje će voditi Željko Čović, član Uprave ostaje Ivan Mijatović, a u Upravu ulaze tri nova člana - Paul M. Bisaro, predsjednik i glavni operativni direktor Barra, Tim Sawyer, potpredsjednik zadužen za prodaju generičkih proizvoda u Barru, te Zdravka Knežević, izvršna direktorica Globalnog istraživanja i razvoja u Plivi.

Odluku o promjeni u sastavu Uprave donio je početkom ovog tjedna Nadzorni odbor Plive, koji je također odlučio da se za 19. prosinca sazove izvanredna Glavna skupština Plive na kojoj će se izabrati novi Nadzorni odbor.

Također je najavljeno da će Nadzorni odbor Plivine financijske rezultate za devet mjeseci zaključno s 30. rujnom ove godine, razmotriti na svojoj sjednici 7. studenog.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju