Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Actavis pritiskom pokušao ubrzati povlačenje ponude za Plivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) priopćila je da su odvjetnici islandskog Actavisa u Hrvatskoj, pokušali pritiskom na Hanfu ishoditi ubrzanje povlačenja Actavisove ponude za preuzimanje Plive, čime su prekršili Zakon o Hanfi i Kodeks odvjetničke etike.

Iz Hanfe ističu da je agencija cjelokupni posao oko Actavisove ponude za preuzimanje Plive, kao i povlačenja ponude, obavila u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima. Agencija je, ističe se, riješila Actavisov zahtjev i oslobodila bankovno jamstvo u redovnoj proceduri i ni u kom slučaju se ne može smatrati odgovornom za bilo kakve Actavisove izvanredne troškove.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 budite oprezni Ne nasjedajte i ne uplaćujte novac ako dobijete ovaj mail! Objavljeno novo upozorenje građanima Slika nije dostupna Nova ponuda Actavisa za Plivu veća od Barr-ove

Hanfa upozorava da je iz odvjetničkog ureda koji zastupa Actavis, više puta vršen pritisak tako što su iznošene svote navodnih šteta koje Actavis trpi zbog navodnog odugovlačenja odluke o povlačenju ponude, koje su u stvari troškovi za koje je Actavis unaprijed znao da će ih imati.

Vrhunac pritiska, navodi se, bila je obavijest ili pokušaj simuliranja kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog navodnog nezakonitog postupanja Hanfe.

Pritiskom na agenciju, kaže se u priopćenju objavljenom na web stranicama Hanfe u petak kasno poslije podne, Actavisov punomoćnik Odvjetničko društvo Bogdanović, Dolički & partneri prekršio je bitne odredbe Zakona o Hanfi. Izrijekom je zabranjeno, dodaje se, vršiti pritisak na agenciju, a to je suprotno i Kodeksu odvjetničke etike.

U svojoj ponudi za preuzimanje Plive, Actavis je ponudio 795 kuna za dionicu, ali je odlučio povući ponudu nakon što je američki Barr povisio ponuđenu cijenu za Plivine dionice na 820 kuna po dionici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene