Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Damir Bajs pred sezonu je suzdržano optimističan.


Za Uskrs i proljetni dio sezone ne očekuje neke posebne pluseve te naglašava da će tek lipanj biti pravi ispit turističke zarade. Bajs kao glavni cilj ističe vraćanje domaćih gostiju na Jadran te reklamiranje na internetu za goste, koji se na odlazak na odmor odlučuju u zadnji čas.

Vezani članci Slike s ljetovanja Pobjegle na more kako bi se sklonile od vrućina, a objavama su samo dodatno zagrijale atmosferu U nadolazećim danima očekuje nas prvi toplinski val HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore...

'Uskrs dakle očekujemo da bude korektan 5 mjesec možda bolji od prošle godine, 6 mjesec pravi ispit, 7. i 8. mjesec booking ide solidno, post sezona je za sada na razini naših očekivanja', ističe ministar Bajs. Uskrs je tu a sa njim još jedna recesijska sezonu. Pitanje je samo koliko će gostiju kriza pojesti ove godine. Bajs je za sada suzdržan u procjenama, ali ipak previđa blag oporavak. Ugostitelji su spremni za sezonu. Kao i Bajs očekuju blagi oporavak. U Dubrovniku kažu kako je sezona za sada ista kao i prošle godine, no ipak bilježe puno manju potrošnju domaćih gostiju.

Hrvatska je Rusima i Ukrajincima ukinula vize pa se nada će ih to privući na Jadran. Bajs procjenjuje da će i ove godine stranci u zadnji čas preko interneta odlučivati gdje će. Tako da marketinšku on-line ofenzivu planira provesti pred samu špicu sezone.