Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz kompanije hrvatskog poduzetnika Ivice Todorića, Agrokora priopćeno je kako se odustaje od kupnje Mercatora.


Kako stoji u izjavi za medije, Agrokor se u listopadu javio na natječaj za kupnju 52,1 posto dionica Poslovnog sistema Mercator, koji je u ime konzorcija glavnih dioničara vodila ING banka. Na temelju neobvezujuće ponude konzorcij ih je 7. studenog 2011., kao najboljeg ponuđača, odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenija: Politika onemogućila Todoriću preuzimanje četvrtine Mercatora Slika nije dostupna Adris Grupa podržala Todorića u namjeri kupnje Mercatora

Iako su, piše u priopćenju, s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoriti zadovoljavajuće uvjete za akviziciju udjela od 52,1 posto u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nisu uspjeli.

>> Odluku o Mercatorovim dionicama donijet će dioničari NLB-a

Zaključili su da bi dugotrajni tijek dosadašnjih pregovora mogao potrajati još dulje vrijeme te da im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. 'To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude', izvijestili su iz Agrokora.