Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije posluživanja salatu držite u hladnjaku. Salata je odličan prilog ribi i mesu na roštilju.


Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 3 jaja
- 3 mlada luka

Vezani članci Slika nije dostupna Waldorfska salata Slika nije dostupna Složenac od šarana

Preljev:
- 2 žutanjka
- 2 žlice senfa
- 1 žlica svježeg limunova soka
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- sol, papar

Priprema:

Krumpir skuhati u kori i ostaviti da se ohladi, oguliti te narezati na ploške debljine do 1 cm. U međuvremenu stavite sva jaja da se skuhaju te ih nakon toga ogulite i narežite na kockice, osim dva žutanjka koja ostavite za preljev. Sitno nasjeckajte mladi luk te ostavite u zdjeli s krumpirom dok u međuvremenu napravite preljev.

Žumanca, senf, sok od limuna i češnjak stavite u zdjelu te dobro izmiješajte mikserom. Postupno dodajte ulje dok smjesa ne postane svijetla i gusta. Na kraju preljev začinite solju i paprom te prelijte preko krumpira te sve lagano izmiješajte kako se krumpiri ne bi zdrobili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju