Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog zlouporabe položaja privedeno pet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba, osumnjičenih za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava, čime je tvrtka Rapska plovidba d.d. oštećena za oko 600.000 kuna, prepraćeno je u Istražni centar riječkog Županijskog suda.

Prema riječima glasnogovornice PU primorsko-goranske Mirjane Kulaš, djelatnici Sektora kriminalističke policije istražili su, u suradnji s riječkom Carinarnicom, Financijskom policijom i Državnim inspektoratom, poslovanje tvrtke P-Petroleum d.o.o. iz Rijeke, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Slika nije dostupna Priveden porezni inspektor s jumbo plakata

Utvrđeno je da je tijekom 2006. i 2007. godine ta tvrtka ispostavila Rapskoj plovidbi 10 fiktivnih računa s pripadajućim otpremnicama za gorivo, koje je bilo namijenjeno trajektima Rapske plovidbe, te da je vlasnik P-Petroleuma tako ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 600.000 kuna, kazala je Kulaš.

Dodala je da je riječ o hrvatskim državljanima, u dobi od 22 do 56 godina, te da se policijska istraga nastavlja.

Naslužbeno se doznaje da je u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci privedeno petero djelatnika Rapske plovidbe i P-Petroleuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene