Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz krađa

Zapanjujuća scena u Zadru: Na semaforu crveno, on kroz prozor drži zolju, a što je tek policija još sve otkrila...

Aktualno Galerija Zolja u Zadru - 3 Zolja u Zadru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zolja u Zadru - 2 Zolja u Zadru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zolja u Zadru - 1 Zolja u Zadru - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Zadarska policija pronašla je tri muške osobe koje se sumnjiče za niz imovinskih kaznenih djela.

Prvog svibnja u ranim jutarnjim satima, malo poslije 3, zadarska policija zaprimila je dojavu da su u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana nepoznati počinitelji provalili u bankomat u vlasništvu tvrtke za elektroničke financijske transakcije.


Nakon očevida utvrđeno je da su oštećenja nastala na vratima bankomata dok novac nije otuđen, a policija je nastavila s intenzivnim traganjem za počiniteljima.

Istog dana oko 14 sati na području Bulevara u Zadru policija je zatekla automobil splitske registracije kojim je upravljao 21-godišnjak, dok se kao putnik nalazio maloljetni hrvatski državljanin, a koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Vozač i putnik dovedeni su u službene prostorije policije, dok je automobil prevezen u krug policije.


Također, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u službene prostorije policije doveden je još jedan maloljetni hrvatski državljanin.

Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga automobila u kojoj je pronađen i oduzet jedan ručni bacač rakete bez naboja, objavila je zadarska policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna to nije sve Ličaninu koji je na utakmici pucao iz zolje uručen prekršajni nalog: Prijavljen i njegov prijatelj koji mu je nabavio zolju

Dok su se malo ranije vozili baš pored policijske postaje, vidjeli su ih građani, a jedan od prolaznika snimio je mladića koji je držao bacač raketa isturen kroz prozor automobila, piše 24sata.

Iz policije su objavili da su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i dva maloljetnika te ih se sumnjiči da su se 1. svibnja oko 3:25 unajmljenim automobilom dovezli do bankomata u Sukošanu, gdje su u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi uporabom alata pokušali provaliti u bankomat, koji su oštetili, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja, a da ništa nisu otuđili.

Također, 21-godišnjaka i jednog od maloljetnika sumnjiči se da su vremenu od 31. ožujka do 20. travnja ove godine u Debeljaku provalili u vikend-kuću u vlasništvu 20-godišnjaka, odakle su otuđili agregat i puške za paintball s drugom pripadajućom opremom. Dio otuđenih predmeta pronađen je skriven na širem područja Zemunika, nakon čega su oduzeti i vraćeni vlasniku.


Nadalje, 21-godišnjaka se sumnjiči da je u vremenu od 13. do 15. travnja ove godine u Debeljaku provalio u crkvu, odakle je otuđio razno liturgijsko posuđe.

Pročitajte i ovo Krađe u studentskom domu, ilustracija - 3 Studenti ljutiti Krađe u studentskom domu uzele maha, nekima je ukradeno čak i - donje rublje: "Stave kapuljače pa ne možemo utvrditi o kome se radi"

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa u pokušaju, Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te dva kaznena djela Teška krađa, dok je protiv oba maloljetnika podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju.

Osumnjičeni 21-godišnjak, kao i maloljetnik koji je naknadno doveden u prostorije policije te ga se sumnjiči za kazneno djelo Teška krađa počinjeno u vikend-kući u Debeljaku, po dovršetku kriminalističkog istraživanja su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je protiv drugog maloljetnika kaznena prijava podnesena u redovnom postupku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene