Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhvaćen je razbojnik koji je u četvrtak u zagrebačkome naselju Vrbanima suzavcem pošpricao policajca, nakon čega je ovaj ispalio više hitaca u zrak.


Zagrebačka policija danas je izvijestila da je uhitila 36-godišnjeg državljanina BiH koji je priznao da je oko 18,30 sati na ulici u Vrbanima uz uporabu suzavca oteo torbicu 59-godišnjakinji. Za njim je potrčao policajac, a razbojnik se dao u bijeg, odbacivši ukradene predmete.

Vezani članci Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP) Vrije u Budvi i Podgorici: Policija u Crnoj Gori bacila suzavac na pristaše prosrpske oporbe koji su se okupili na prosvjedu U noći gorjeli automobili u Zagrebu (Foto: Pixsell,Roberto Anic) - 4 Napokon dolijao! Policija uhitila muškarca povezanog s izazivanjem požara na čak 22 automobila u Zagrebu

Policajac ga je sustigao i svladao, ali ga je razbojnik pošpricao suzavcem i uspio uteći, nakon čega je policajac, pokušavši ga zaustaviti, ispalio hice u zrak.

U policiji kažu da je uhićenik sve priznao, a prepoznala ga je i žena kojoj je oteo torbicu. Dosad u Hrvatskoj nije bio evidentiran po kriminalu, a utvrđeno je da ilegalno boravi na području Zagreba.

Policija ga je kazneno prijavila zbog razbojstva i sprječavanja policajca u obavljanju službene dužnosti, a čeka ga i optužni prijedlog zbog nezakonitog boravka u Hrvatskoj i kršenja Zakona o strancima.