Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neraščišćeni obiteljski odnosi uzrokovali su današnju tragediju u Slakovcu, selu u blizini Čakovca, u kojoj je 27-godišnjak ubio nevjenčanu suprugu i 18-mjesečnu kćer, a zatim sebe, potvrdila je međimurska policija.


Glasnogovornik međimurske Policijske uprave, ujedno i voditelj Ureda načelnika te uprave Krunoslav Gosarić izvijestio je da je u Slakovcu u 10,26 sati 27-godišnji Mladen Mesarić iz susjednoga sela Zasadbrega hicima iz automatske puške M-70 ubio nevjenčanu suprugu Mignon Tomašić (24) i njihovu 18-mjesečnu kćer Vanesu. Nakon toga pucao je sebi u glavu.

Vezani članci Provjereno: Dražen Slavica, tragedija na Kornatima - 3 Dražen Slavica nakon 14 godina progovorio o kobnom danu na Kornatima: ''Sjeo sam među kolege i 15 minuta plakao. To mi je najteži trenutak u životu'' Tisuće na pokopu šestero mladih u mjestu Rakitnu - 2 Stigli nalazi: Službeno utvrđen uzrok tragične smrti osmero mladih iz Posušja

Tragediju su uzrokovali neraščišćeni obiteljski odnosi, priopćila je policija. Ubojica je nevjenčanoj supruzi već prijetio da će je ubiti, zbog čega je ove godine odslužio petomjesečnu zatvorsku kaznu u varaždinskom zatvoru.

Presudom Općinskog suda u Čakovcu Mladenu Mesariću određeno je psihijatrijsko liječenje zbog prijetnja, no ni u zatvoru ni nekoliko mjeseci nakon što je odslužio zatvorsku kaznu nije pokazivao znakove da bi mogao počiniti kažnjivo djelo za koje je osuđen, rekao je glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić.

U policijskom izvješću navodi se da se zločin dogodio zbog neraščišćenih obiteljskih odnosa, to jest zbog skrbništva nad malodobnom kćeri.

Počinitelj nezapamćenog zločina u Međimurju, prema policijskim spoznajama, neposredno prije ubojstva na nezakonit je način kupio automatsku pušku kojom je ubio nevjenčanu suprugu, kćer i sebe.

Od izlaska iz zatvora do danas Mladen Mesarić i Mignon Tomašić nisu živjeli zajedno, a tragedija se dogodila u dvorištu ubijene žene.

Mladen Mesarić krenuo je u Slakovec biciklom koji je ostavio u obližnjem šumarku, gdje je u torbi pronađen još jedan spremnik oružja.

Očevid su na mjestu tragedije obavili inspektori međimurske Policijske uprave i istražni sudac Županijskoga suda u Varaždinu.