Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija priopćila

Vozač je izgubio nadzor, kvar još nije isključen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općoj bolnici u Karlovcu doznaje se da je u tijeku otpuštanje 36 pacijenata koji su zbrinuti jučer nakon nesreće autobusa, a ostat će ih na liječenju četvoro.

Uzrok jučerašnjem slijetanju autobusa punog sedmaša OŠ 'Juraj Habdelić' iz Velike Gorice s autoceste najvjerojatnije nije bio tehnički kvar na vozilu, već vozačev gubitak nadzora nad autobusom, ali ni mogući tehnički kvar još nije u potpunosti isključen, kazala je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

Pročitajte i ovo Vozač autobusa Nevjerojatno VIDEO "Je li on to drogiran?" Širi se jeziva snimka hrvatskog vozača autobusa koja ledi krv u žilama Slika nije dostupna POJAČANI NADZOR Inspekcija otkrila niz prekršaja kod vozača autobusa: Jednom stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Hrvatsku

'Neosporno je da je vozač izgubio nadzor nad autobusom, a što se dogodilo s vozačem još se utvrđuje. On je pušten, nije uhićen, a slijede razna vještačenja i druge radnje radi utvrđivanja svih okolnosti', kazala je Grčić. Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak kazala je da je odredila vještačenje tehničke ispravnosti autobusa, ali još ne zna kada će se ono obaviti. Kazala je da je po njenom nalogu vozač jučer pregledan u karlovačkoj bolnici.

Prema policijskim podacima tijekom jučerašnjeg dana karlovačka Opća bolnica je zbrinula 47 ozlijeđenih osoba, a samo četvoro od njih zadobilo je teške tjelesne ozljede, no niti oni, po prvoj procjeni liječnika, ne bi trebali imati nikakve trajne posljedice. Zdravstvenih posljedica nema ni 29-godišnja vozačica osobnog automobila riječkih registarskih oznaka koji je bio zasut krhotinama autobusa i polomljene zaštitne ograde, iako je njeno vozilo oštećeno.

Prometna nesreća dogodila se jučer u 7,50 sati na autocesti A1 dvjestotinjak metara od karlovačkih naplatnih kućica. Autobus zagrebačkog Euroturist eksperessa je pri vožnji u pravcu Karlovca nekontroliranim skretanjem u lijevo probio središnju zaštitnu ogradu, prešao na vozne trakove za vožnju u smjeru Zagreba, produžio, probio i drugu zaštitnu ogradu i nasjeo zadnjim kotačima na betonski most oborinskog kanala, koji je naglo zaustavio njegovo daljnje kretanje i sigurno prevrtanje u kanal pun vode.

>> 'Stakla su počela pucati, cure su bile krvave...užas'

Punu istragu radi utvrđivanja uzroka i korištenja utvrđenih spoznaja u preventivne svrhe kod organiziranja budućih ekskurzija zatražila je jučer nakon obilaska ozlijeđene djece premijerka Jadranka Kosor. Utjehu i želje za brzim oporavkom pružio je jučer djeci u karlovačkoj bolnici i kardinal Josip Bozanić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene