Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetgodišnji zaposlenik lučice Hramine u Murteru, koji je jučer popodne gliserom naletio i teško ozlijedio 57-godišnjeg kupača iz Češke u Murterskom moru, između otoka Murtera i Vinika Velikog, bit će kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.


Očevidom, koji je s djelatnicima Lučke kapetanije obavio županijski istražni sudac Dalibor Dukić, utvrđeno je da se nesreća dogodila na plićini od 1,2 metra dubine i 182 metra udaljenosti od Murtera prema otoku Viniku Velikom, na morskom predjelu koji nije označen kao plovni put. 

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog otkrio: "Potresi ove magnitude bi na nekom drugom terenu proizveli puno veće štete". Objasnio i zašto Hrvatska s rasjedima zapravo ima - sreće Šteta nakon potresa u Vrpolju VELIKA GALERIJA Potres oštetio osnovnu školu, s brojnih kuća u Vrpolju popadala žbuka sa stropova

Vozač glisera naletio je i stražnjim dijelom plovila zahvatio 57-godišnjeg Čeha, kojeg je odmah nakon udara dovezao do obale. 

Vozilom Hitne pomoći unesrećeni turist odmah je prevezen u šibensku Opću bolnicu gdje je sinoć operiran. 

Nakon što su mu sanirane ozljede ruke, noge i prsišta češki turist je zadržan na Odjelu intenzivne njege.