Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon žalbe DORH-a

Ukinuta oslođajuća presuda liječniku iz Bjelovara, počinje novo suđenje: Terete ga da je skrivio smrt deset pacijenata i dvojici teško narušio zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelovarski liječnik Davorin Diklić osumnjičen je, a potom oslobođen optužbe da je zbog vlastitih pogrešaka skrivio smrt desetorice pacijenata i dvojici teško narušio zdravlje. Suđenje se vraća na početak.

Liječniku i bivšem ravnatelju Opće bolnice Bjelovar Davorinu Dikliću ponovno će se suditi. Tereti ga se da je skrivio smrt desetorice pacijenata, a dvojici je teško narušio zdravlje.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Općinskog odvjetništva u Bjelovaru na presudu bjelovarskog suda iz 2017. godine koji je Diklića oslobodio krivnje. Time se predmet vraća na ponovno suđenje.

Dikliću se na teret stavlja da je od 2003. do kraja 2009. godine "obavljajući svoju djelatnost, primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao tako da je uslijed njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt", navodi se u priopćenju bjelovarskog državnog odvjetništva.

Uhićen 2013. godine

Podsjetimo, bivši šef kirurgije i v. d. ravnatelja bolnice doktor Davorin Diklić uhićen je sredinom 2013. godine zbog sumnje da je nesavjesnim liječenjem počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Liječnik, kojeg su neki mediji prozvali ''Doktor smrt'', optužen je pred Općinskim sudom u Bjelovaru za dvanaest kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, od čega deset teških, izvijestilo je Državno odvjetništvo navodeći samo njegovu dob.

Postupak je vođen iza zatvorenih vrata. Uz to, odvjetništvo je zatražilo izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.

Općinski sud u Bjelovaru ga oslobodio

Općinski sud u Bjelovaru 7. rujna 2017. godine donio je oslobađajuću presudu u tom postupku. Diklić je tada oslobođen po svim točkama optužnice kojom ga se teretilo za ukupno 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu na tu presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da županijski sud presudu ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene