Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri hrvatska državljana spašena su u noći između petka i subote na planini Jahorini kod Sarajeva gdje su bili zameteni u snijegu, potvrdilo je u subotu Ministarstvo sigurnosti BiH.


U priopćenju objavljenom u jutarnjim satima Ministarstvo sigurnosti navodi kako je vozilo u kojemu su bila četvorica hrvatskih državljana zbog nevremena i jakog snijega skliznulo s ceste koja vodi prema Jahorini. Pomoć su pozvali preko centra 112 za hitne situacije u Hrvatskoj a iz njega su o nesreći izvjestili vlasti BiH koje su odmah poduzele akciju spašavanja.

Akciju spašavanja vodila je civilna zaštita zaštita Republike Srpske koja je teritorijalno nadležna i za područje Jahorine. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini te su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na sigurno.

I ova akcija je pokazala da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u izvanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagirati kako bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, istaknuto je iz Ministarstva sigurnosti BiH. (Hina)

Vezani članci Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..." Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni