Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u tijeku

USKOK upao na Pravni fakultet u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici USKOK-a upali su danas u prostorije osječkog Pravnog fakulteta. Na pitanje je li riječ o nastavku akcije 'Indeks', ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan rekao je da je 'uvijek 'Indeks' kada je Sveučilište u pitanju'.

Na Pravni fakultet u Osijeku danas su upali djelatnici USKOK-a. Zasad nije jasno koji je povod njihovom dolasku u tu visokoškolsku ustanovu.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući Slika nije dostupna Istraga Uskoka Osječko Sveučilište 'neugodno iznenađeno' zbog afere na Ekonomskom fakultetu

U Osijek je stigao ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan koji je novinarima potvrdio da se provodi istraga zbog sumnje na korupciju. Po izlasku iz osječkog ureda USKOK-a kazao je kako je 'u tijeku kriminalističko istraživanje u vezi s koruptivnim aktivnostima određenih osoba na Pravnom fakultetu osječkoga Sveučilišta'.

Na upite novinara nije želio reći koliko je osoba obuhvaćeno istragom, niti je li u pitanju protuzakonito posredovanje pri polaganju ispita. Nije odgovorio ni na upit je li USKOK izdao nalog za zadržavanje osoba koje su obuhvaćene istragom, jer kako je rekao, o tome ne može govoriti.

Na novinarski upit je li riječ o nastavku akcije 'Indeks', Cvitan je odgovorio: 'Uvijek je 'Indeks', kada je Sveučilište u pitanju'.

>> Bivši načelnik ličke policije 'olakšao' državu za 744 TISUĆE kuna?

Unatoč akciji, dan je na Pravnom fakultetu za studente protekao uobičajeno. Studenti s kojima smo razgovarali kažu nam da su primijetili da se nešto događa, ali dodaju da su najavljeni ispitni rokovi održani prema planu. Jedino je na referadi stavljena obavijest da je trenutno zatvorena, no nema potvrde da to ima veze s akcijom USKOK-a

Prije nekoliko mjeseci USKOK je imao posla na obližnjem Ekonomskom fakultetu, kada je pokrenuta istraga protiv 39 osumnjičenika - profesora, studenata i posrednika - u sklopu afere s kupoprodajom ispita.

USKOK i na osječkoj tržnici

Inače, doznajemo da je USKOK danas u Osijeku bio i na tamošnjoj tržnici. Detaljnijih informacija o toj akciji zasad nema, a ni Dinko Cvitan nije htio potvrditi je li USKOK ondje bio i što je radio. (D.M./Z.P./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene