Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LAŽNI PREKOVREMENI, BONOVI...

Bivši načelnik ličke policije 'olakšao' državu za 744 TISUĆE kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković i još dvije osobe uhićene su u četvrtak u Gospiću u najnovijoj USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji.

Uz  Željka Jurkovića,  koji je na čelu PU ličko-senjske bio osam godina, uhićena je njegova bivša tajnica te još jedan policijski službenik. Svi su privedeni u Zagreb, a bivšu tajnicu i policijskog službenika već su ispitali uskokovi istražitelji, a nakon toga privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte

Na web stranicama DORH-a objavljen je nalog USKOK-a  o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (rođenih 1962., 1976. i 1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Zbog opasnosti od ponavljanja djela i uništavanja dokaza, bivšem je načelniku ličke policije određen jednomjesečni istražni zatvor, a ostali su osumnjičenici pušteni da se brane sa slobode. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik, kao načelnik jedne policijske uprave, od travnja 2005. do kolovoza 2012., neistinito prikazivao da je obavljao prekovremeni rad, te mu je tako neosnovano obračunato ukupno 2.398,50 prekovremenih sati.

Nadalje, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik, od 4. kolovoza 2004. do 6. rujna 2012., nalagao da mu se kupuju bonovi za mobilne telefone, iako je raspolagao službenim mobitelom, te je radi realizacije navedenog, prvoosumnjičenik od drugoosumnjičenice, koja je obavljala poslove njegove tajnice i trećeosumnjičenog voditelja Službe zajedničkih i upravnih poslova u policijskoj upravi, zahtijevao da zadužuju navedene bonove, što su oni i činili. Na opisani način prvoosumnjičeniku je pribavljena nepripadna imovinska korist od 680.869,92 kune, dok je državni proračun Republike Hrvatske oštećen za iznos od najmanje 743.992,80 kuna', stoji u priopćenju USKOK-a.

>> VELIKA AKCIJA u Gospiću: Privedeno više policajaca PU ličko-senjske!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene