Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Natječaj za zapošljavanje deset blagajnika u naplatnoj postaji Vrgorac postao je i predmet istražitelja USKOK-a.


Kako piše Večernji list, pozivajući se na izvor iz HAC-a, istražitelji USKOK--a danas su pregledavali svu dokumentaciju vezanu za spomenuti natječaj u uredu direktorice za pravne poslove Irene Vrkljan.

Vezani članci Mito, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Podignuta optužnica protiv šefice u HZMO-u i još 20 osoba: Uvećavali mirovine za 1000 do 2000 eura mita Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 4 Ministar Božinović o ilegalnim migrantima: "Policija ima dovoljno ljudi"

U razgovoru s uredom za odnose s javnošću HAC-a potvrdu te informacije nismo mogli dobiti, već nam je rečeno da je to za njih 'prva vijest' o tome. Pokušali smo doći i do glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića, no nije se javljao na mobitel.

Podsjetimo, Državni inspektorat je prije dva dana natječaj za zapošljavanje u Vrgorcu bio nezakonit, jer se nije poštovao Zakon o pravima hrvatskih branitelja. Sukladno tome, svi sklopljeni ugovori sa zaposlenicima iz tog natječaja su poništeni.