Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski Odsjek USKOK-a podignuo je optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu protiv triju osoba zbog počinjenja dvaju kažnjivih djela razbojništva te pokušaja razbojništva i nedopuštena posjedovanja oružja, priopćeno je iz USKOK-a.


Dvadesetdvogodišnjak, 19-godišnjak i 20-godišnjak, čiji se identiteti ne navode, terete se da su radi pribavljanja nepripadne materijalne dobiti 11. siječnja ove godine počinili razbojništva po dogovoru i unaprijed podijeljenim ulogama.

Vezani članci USKOK nije tražio istražni zatvor za Posavca i Kovača MUP objavio za što tereti Kovača i policajca osumnjičenog da mu je pomogao lažirati prijetnje, policajac udaljen iz službe Matija Posavec VIDEO Matija Posavec priznao krivnju i podnio ostavku na mjesto župana. Njegov zamjenik o funkcioniranju županije: "Vlada će raspisati izbore"

Prema optužnici razbojnički je trojac te noći opljačkao automat-klub i benzinsku postaju u Splitu, a prije toga su pokušali orobiti još jednu benzinsku postaju.

U automat-klubu na Poljudu jedan od okrivljenika je maskiran potkapom oko 1,30 sati, naoružan automatskom puškom 'zastava M-70', prijeteći da će pucati, od djelatnice kluba zatražio da mu napuni naprtnjaču novcem iz blagajne i ruleta. Kad mu mu je u naprtnjaču stavila 15 tisuća kuna, napustio je klub te je novac i pušku predao drugoj dvojici okrivljenika koji su ga čekali s motorkotačem i čuvali stražu.

Dvojac je pobjegao motorkotačem, a izravni počinitelj unaprijed pripremljenim osobnim automobilom.

Iste noći neregistriranim automobilom dovezli su se do benzinske postaje u Solinu na predjelu Svetom Kaji gdje je isti okrivljenik, maskiran motociklističkom kacigom i naoružan plinskim pištoljem, od dvojice djelatnika postaje zatražio novac prijeteći im da će ih ubiti.

Kad su to odbili učiniti, ispalio je hitac iz pištolja iznad njihovih
glava, ponovno zatraživši novac, no u tom je trenutku naišlo drugo vozilo, pa je pobjegao zajedno s ostalima.

Treću pljačku počinili su nešto kasnije u benzinskoj postaji na Dračevcu, gdje je isti okrivljenik jednako maskiran i naoružan
plinskim pištoljem od djelatnika, kojemu je zaprijetio ubojstvom, oteo osam i pol tisuća kuna. Ostala dvojica čekala su ga u automobilu, čuvajući stražu, nakon čega su zajedno pobjegla, a uhićeni su nakon nekoliko dana i određen im je pritvor.

Okrivljenicima se na teret stavlja i neovlaštena nabava i
posjedovanje automatske puške s devet komada pripadajućeg streljiva.

Protiv svih okrivljenika predloženo je produljenje pritvora zbog
opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli nastaviti činiti takva ili slična kažnjiva djela, priopćeno je iz USKOK-a.