Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu policija je kolovoza u ilegalnom pokušaju prijevoza i unosa dijelova topničkoga oružja u Hrvatsku otkrila dvojicu državljana Bosne i Hercegovine D.A. (49) i S.V. (24) u "golfu" njemačkih registracijskih oznaka.


Riječ je o 24 optička i 34 mjerna instrumenta za minobacače koje je policija pronašla u automobilu i zaplijenila.

Vezani članci Ministar Zdravko Marić Marić otkrio koliko bi kutija cigareta mogla poskupjeti. O mjerama pomoći za poduzetnike: "Vrlo vjerojatno će biti nastavljene..." Slika nije dostupna Policija uhitila švercere duhanom i cigaretama: Pronašli 321 kg rezanog duhana i 876 šteka raznih cigareta

Prošloga vikenda policija je kod Slavonskoga Broda, između sela Gornja Vrba i Ruščica, u osobnom automobilu otkrila 12 vreća sa 600 šteka cigareta, a za uvoz u Hrvatsku mimo carinskoga nadzora sumnjiči se Z.M. (28) iz Slavonskog Broda. 

Na automobilu, u kojem su pronađene cigarete, bile su našičke registracijske oznake, koje pripadaju drugom vozilu.

U zajedničkoj akciji policije i carine, na odmorištu kod Starog
Petrovog Sela, u "mercedesu" zagrebačkih registracijskih oznaka pronađeno je 36.000 eura, a mladići I.K. (21) i A.S.(31) iz Zagreba, koji su se koristili automobilom, nisu imali nikakvu dokumentaciju o podrijetlu novca. 

Policija je naknadno utvrdila da je novac vlasništvo mjenjačnice iz Zagreba u kojoj su mladići zaposleni, pa će protiv vlasnice mjenjačnice A.P.(46) biti podnesena prekršajna prijava zbog sumnje da je novac korišten za ilegalnu zaradu u transakcijama u razlici u tečaju eura u Hrvatskoj i Srbiji.