Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni šverceri oružja i cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu policija je kolovoza u ilegalnom pokušaju prijevoza i unosa dijelova topničkoga oružja u Hrvatsku otkrila dvojicu državljana Bosne i Hercegovine D.A. (49) i S.V. (24) u "golfu" njemačkih registracijskih oznaka.

Riječ je o 24 optička i 34 mjerna instrumenta za minobacače koje je policija pronašla u automobilu i zaplijenila.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Slika nije dostupna DETALJI VELIKE AKCIJE Iz Dubaija preko poznate domaće luke prošvercali 35 tona cigareta za gotovo 29 milijuna kuna. Imali su i veće planove, ali uplela se hrvatska policija

Prošloga vikenda policija je kod Slavonskoga Broda, između sela Gornja Vrba i Ruščica, u osobnom automobilu otkrila 12 vreća sa 600 šteka cigareta, a za uvoz u Hrvatsku mimo carinskoga nadzora sumnjiči se Z.M. (28) iz Slavonskog Broda. 

Na automobilu, u kojem su pronađene cigarete, bile su našičke registracijske oznake, koje pripadaju drugom vozilu.

U zajedničkoj akciji policije i carine, na odmorištu kod Starog
Petrovog Sela, u "mercedesu" zagrebačkih registracijskih oznaka pronađeno je 36.000 eura, a mladići I.K. (21) i A.S.(31) iz Zagreba, koji su se koristili automobilom, nisu imali nikakvu dokumentaciju o podrijetlu novca. 

Policija je naknadno utvrdila da je novac vlasništvo mjenjačnice iz Zagreba u kojoj su mladići zaposleni, pa će protiv vlasnice mjenjačnice A.P.(46) biti podnesena prekršajna prijava zbog sumnje da je novac korišten za ilegalnu zaradu u transakcijama u razlici u tečaju eura u Hrvatskoj i Srbiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene