Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni lihvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kažnjivih djela sklapanja lihvarskih ugovora, protupravne naplate, prijevare i krivotvorenja isprava istarski policajci sproveli su Istražni centar Županijskog suda u Puli trojicu Puljana.

R.B. (37), D.U.(36) i S.P. (40) uhićeni su nakon zajedničke akcije Općinskoga državnog odvjetništva i policije, a na temelju prijava sedmero oštećenih građana. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Trojica uhićenih terete se da su od 2000. do 2005. oštećenicima, uglavnom ljudima teških imovinskih prilika, posudili ukupno 120.000 eura.

Kako oštećenici nisu mogli vraćati dug, oni su se u međuvremenu uknjižili kao vlasnici deset kuća, stanova i zemljišta ukupne vrijednosti oko 1,5 milijuna eura. 

Zbog nemogućnosti vraćanja zajmova založene je nekretnine
najčešće preuzimao zajmodavac, a do nekrentina su dolazili tako da su sa zajmoprimcima sklapali fiktivne ugovore u kojima su opunomoćeni za prodaju nekretnina.

Općinsko državno odvjetništvo poziva i druge oštećenike da se jave policiji ili državnom odvjetništvu.

Dvojica uhićenika već su poznata policiji i kazneno su prijavljivana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene