Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kažnjivih djela sklapanja lihvarskih ugovora, protupravne naplate, prijevare i krivotvorenja isprava istarski policajci sproveli su Istražni centar Županijskog suda u Puli trojicu Puljana.


R.B. (37), D.U.(36) i S.P. (40) uhićeni su nakon zajedničke akcije Općinskoga državnog odvjetništva i policije, a na temelju prijava sedmero oštećenih građana. 

Vezani članci Požar u školi u Puli Požar u pulskoj osnovnoj školi izazvao otvoreni plamen, policija provodi istragu Požar u školi u Puli Gorila Osnovna škola Veruda u Puli, netko je bacio baklju na sportsku dvoranu? "Posljedice su mogle biti puno veće"

Trojica uhićenih terete se da su od 2000. do 2005. oštećenicima, uglavnom ljudima teških imovinskih prilika, posudili ukupno 120.000 eura.

Kako oštećenici nisu mogli vraćati dug, oni su se u međuvremenu uknjižili kao vlasnici deset kuća, stanova i zemljišta ukupne vrijednosti oko 1,5 milijuna eura. 

Zbog nemogućnosti vraćanja zajmova založene je nekretnine
najčešće preuzimao zajmodavac, a do nekrentina su dolazili tako da su sa zajmoprimcima sklapali fiktivne ugovore u kojima su opunomoćeni za prodaju nekretnina.

Općinsko državno odvjetništvo poziva i druge oštećenike da se jave policiji ili državnom odvjetništvu.

Dvojica uhićenika već su poznata policiji i kazneno su prijavljivana.