Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena osmorka pred istražnim sucem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam osoba koje su jučer na više mjesta u središtu Rijeke uhićene zbog sumnje da su počinile kažnjiva djela "sprječavanja dokazivanja" i "iznude" danas su sprovedene u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci i saslušane.

U roku od 48 sati očekuje se da Općinsko državno odvjetništvo protiv njih podnese istražni zahtjev, rečeno je danas na konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi.
 
Kako se doznaje od glasnogovornika suda suca Zorana Sršena, većina osumnjičenika branila se šutnjom, a manji je dio iznio svoju obranu.
 
Sedam osoba je nakon saslušanja zadržano u pritvoru, a jedna je puštena da se brani sa slobode. Neslužbeno se doznaje da je na slobodu pušten riječki odvjetnik Velimir Došen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji akcije Lažne COVID potvrde: Predložen istražni zatvor za petero uhićenih, poznato i koliko su zaradili Slika nije dostupna OSTAJE IZA REŠETAKA Osječkome sucu Zvonku Vekiću zbog sumnju na pranje novca određen jednomjesečni istražni zatvor

Iako policija nije navela imena uhićenika, u medijima se danas navodi da su jučer, među inima, uhićeni vlasnik kafića Januz Derviši, njegov suradnik Vulnet Sedoli, javna bilježnica Suzana Vozila, odvjetnik Velimir Došen, po jedan djelatnik policije i zaštitarske tvrtke.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić kazao je da je policija doznala da bi skupina uhićenika mogla utjecati na svjedoke u slučaju zbog kojeg je 28. kolovoza ove godine, zbog sumnje da je ispalio hitac u automobil u središtu Rijeke, priveden 24-godišnji Riječanin.

Policija je od mjerodavnog suda zaprimila nalog za posebne policijske izvide, izvijestio je Bijelić, dodavši da je to rezultiralo osnovanom sumnjom da je šest od osam osoba počinilo kažnjivo djelo sprječavanja dokazivanja.

K tomu, policija prema četiri osobe iz osmeročlane skupine više mjeseci provodi policijske izvide zbog sumnje da su u svibnju ove godine od jednog građanina iznuđivali više od 300.000 eura.

Govoreći o načinu jučerašnjeg uhićenja i sudjelovanju
specijaliziranih djelatnika interventne policije, Dundović je naveo da je razlog takva uhićenja bila golema upornost i brutalnost počinitelja te da se to pokazalo opravdanim jer su neki od uhićenika posjedovali oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene