Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva i pol sata nakon požara

Uhićena dvojica 18-godišnjaka osumnjičena za požar u lučici Zenti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija uhitila je dva i pol sata nakon požara koji je buknuo na trima brodicama u lučici Zenti dvojicu 18-godišnjaka koje sumnjiči da su odgovorni za veliki požar.

Iako policija zasad ne želi govoriti o pojedinostima hvatanja dvojice mladića, neslužbeno se doznaje da su oni s broda na koji su provalili ukrali signalne rakete kojima su zatim gađali druge brodove sve dok se jedan od njih nije zapalio. Vatra se s tog broda proširila na susjedna dva, od kojih je jedan potonuo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija moli za pomoć Objavljen fotorobot muškarca čiji su ostaci pronađeni u Splitu Slika nije dostupna Zapalili jahte na Zenti Potvrda policije: Mladi iz obijesti zapalili brodove, šteta 2,7 milijuna kuna

Neslužbeno se doznaje da je odmah nakon požara, koji je buknuo u 5,38 sati, građanin policiji na telefon dojavio za dvojicu mladića, u što su bili odjeveni i kamo su pobjegli. Uhićeni su kod Osnovne škole Blatine u Šimićevoj ulici već oko osam sati. Trenutačno su u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi na kriminalističkoj istrazi. Očevid u lučici Zenti, gdje su jutros zbog njihove igre izgorjela tri broda, a jedan od njih i potonuo, još traje, a zasad se ne zna kolika je šteta.

Naša ekipa na mjestu događaja je uz policiju zatekla i bivšeg nogometaša Igora Tudora. U lučici se priča da su rakete ukradene upravo s njegova broda, no on nije bio raspoložen za izjave.

>> FOTO: Raketa iz disko kluba zapalila tri broda

Na vezu je potonula brodica dugačka dvanaestak metara u vlasništvu 'Mognium' d.o.o iz Splita, a ostale dvije nešto dulje od deset metara, kako se neslužbeno doznaje, su u vlasništvu pomorca Mire Nazora iz Splita i bivšeg direktora splitske Prerade Vjenceslava Baccija.

Tri izgorena broda vrijedila su oko 300 tisuća eura. Tek punoljetni počinitelji su vatrenim provodom zagorčali blagdane i sebi i vlasnicima brodova. U lučici Zenta je donedavno predsjednik bio državni odvjetnik Mladen Bajić, koji i sam tu ima brod. Možda bi on znao kolika je primjerena kazna. (S.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene