Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivi poslovi s nekretninama

Uhićen sudac koji je oslobodio magistra Đapića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Općinskoga suda u Splitu Robert Pešutić uhićenn je u 8,30 sati ispred ulaza u stan, potvrdio je njegov odvjetnik Vinko Ljubičić.

'Ništa više od toga vam ne znam reći, niti zbog čega je uhićen. Znam samo da se od jutros s njim u USKOK- u obavljaju određeni razgovori, a kada to bude završeno, nešto ćemo više o svemu znati i reći vam. Očekujem da me se pozove', kratko je komentirao odvjetnik Ljubičić dodajući da je vjerojatno u tijeku pretraga Pešutićeva stana.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Po neslužbenim informacijama, suca Pešutića USKOK je nadgledao nekoliko mjeseci. Pojavilo se nekoliko neslužbenih priča o tome zašto je sudac uhićen, među kojima je i ona o poslovima s nekretninama.

Sudac Pešutić je javnosti poznat iz tzv. slučaja Đapićeva magisterija. Anto Đapić i Boris Kandare oslobođeni su optužbe za kažnjiva djela poticanja i zloporabe položaja i ovlasti jer, kako je tada u izricanju presude rekao sudac Pešutić, iako je dokazano da je Đapić većim dijelom prepisao magistarski rad iz radova tadašnjega mentora prof. Kandarea, 'time se trebalo baviti Fakultetsko vijeće splitskoga Pravnog fakulteta koje mu je dodijelilo akademski stupanj magistra pravnih znanosti'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene