Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGIČAN SLUČAJ

Stravičan zločin u Kozari putevima zgrozio javnost, stručnjakinja: "Na ovo nitko ne može ostati ravnodušan"

Još jedan slučaj obiteljskog nasilja s tragičnim završetkom zgrozio je javnost. U Kozari putevima ubijeno je dijete, a počinitelj je potom presudio i sebi. Detalje je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Prema zadnjim informacijama, žena je i dalje na intenzivnom odjelu te je još uvijek životno ugrožena.

"U srijedu navečer sjekirom ju je napao njezin bivši partner, ali pritom je udario i njezino dijete koje je imao svega godinu i pol koje je na kraju i preminulo u četvrtak u jutarnjim satima. Počinitelj je samome sebi na kraju i presudio. Policija i dalje istražuje taj stravičnu, neshvatljivi zločin. U tome će im svakako pomoći i rezultati obdukcije koju su najavili na press-konferenciji. Radit će se obdukcija i na počiniteljevu tijelu, ali i na žrtvinu. Osim toga, više informacija dat će im svakako izjave svjedoka i očevidaca", izvijestila je Bednjanec. 

Gošća Dnevnika Nove TV bila je socijalna pedagoginja Alma Rovis Brandić. Glavno pitanje koje se svima nameće jest - kako se to moglo dogoditi?

Počinitelj je od ranije poznat policiji. Obitelj je u sustavu socijalne skrbi. Što se dogodilo, trebao bi utvrditi i izvanredni upravni nadzor koji je najavilo resorno ministarstvo.

"Izrazila bih sućut unesrećenim obiteljima. To bi trebala biti polazišna osnova. Mi imamo nekoliko unesrećenih obitelji. Ne znam što će nadzor utvrditi. Nisam spremna ni unaprijed štititi ni unaprijed napadati i tražiti propuste sustava. Mislim da će nadzor biti objektivan i da će se utvrditi jesu li postojali propusti u postupanjima. Iskreno se nadam da nisu, bez obzira na tragičan ishod", kazala je Rovis Brandić.

Pročitajte i ovo Kuća u kojoj je muškarac napao ženu i ubio dijete STARI PROBLEMI Komora socijalnih radnika o brutalnom ubojstvu u Kozari putevima: "Važna su sustavna rješenja"

Pročitajte i ovo Policijska konferencija za medije Ubojstvo u Kozari putevima Novi detalji sumanutog zločina: "Napadač je imao mjeru zabrane približavanja žrtvi"

Kaže kako je propust to što se nasiljem ne bavimo sustavno.

"Od prevencije nasilja, preko rada s počiniteljima nasilja do pružanja podrške žrtvama nasilja. Taj sustav nije dovoljno razrađen i nismo prisutni onoliko koliko bismo kao struka trebali biti prisutni. To je ono što je nužno mijenjati. Mislim da ovo nije odgovornost sustava, nego odgovornost cijelog društva", istaknula je.

"Bez obzira na to je li bio propust ili ne, mi nesreću imamo. Imamo strašan zločin na koji ne može nitko ostati ravnodušan. Rješenje vidim u tome da se sustavno pristupi problemu nasilja, od vrtićke dobi nadalje", zaključila je.

"Moramo imati na umu tu obitelj. Nadajmo se da će gospođa preživjeti. Moramo imati na umu da se ona mora nastaviti brinuti o svojoj djeci. Moramo imati na umu da svi oni imaju svoje obitelji i svoj krug prijatelja. Ako ih razvlačimo previše po mrežama, ako ih razvlačimo po medijima u negativnom kontekstu, otežavamo im. Njima je već i sada preteško. Budimo u tome humani i obzirni", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene