Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojici s Trešnjevke 32 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
59-godišnji Đuro Orešković, koji je u listopadu prošle godine u parku na zagrebačkoj Trešnjevci ubio 61-godišnjeg Miroslava Domitrovića i 52-godišnjeg Renea Nemanića, nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Zagrebu na 32 godine zatvora.

Za dvostruko ubojstvo na zagrebačkom Trgu Slavoljuba Penkale Oreškoviću je izrečena kazna od po 12 godina, za pokušaj ubojstva šest godina, za općeopasnu radnju četiri godine te za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci, a izrečena mu je jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 32 godine, rekao je predsjednik kaznenog odjela Županijskog suda prvog stupnja i sudac Marin Mrčela. 

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Također mu je izrečena sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti od alkohola u trajanju od pet godina, oduzeta mu je automatska puška i produžen pritvor do pravomoćnosti presude. 

Orešković se u pritvoru nalazi od 15. listopada 2007., kada je u trešnjevačkom parku u večernjim satima ubio Miroslava Domitrovića i Renea Nemanića te pokušao ubiti Pavla Ljubića koji je teško ranjen uspio pobjeći. Ubojica je nakon svađe s Domitrovićem otišao u svoj stan, uzeo automatsku pušku, vratio se u park i ispalio više hitaca u svoje žrtve.

Nakon što je više hitaca ispaljenih iz kalašnjikova Orešković je u alkoholiziranom stanju vratio u stan u Rovinjskoj ulici, gdje su ga svladali policijski specijalci.

Orešković je 1996., nedaleko od mjesta zločina hicem iz kubure ubio muškarca, zbog čega je u lipnju 2007. osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu koju je odslužio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene