Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noćas je, nakon što su je policijski službenici na širem makarskom području zatekli pri pokušaju preprodaje droge, preminula 33-godišnja državljanka Federacije Bosne i Hercegovine, izvijestila je glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.


Kako se neslužbeno doznaje na Odjelu za patologiju splitske Kliničke bolnice, smrt 33-godišnjakinje izazvala je veća količina droge, najvjerojatnije heroina, koju je progutala nakon što su joj pristupili policijski službenici.

Vezani članci Policija, ilustracija Muškarac uhićen zbog kokaina pokušao podmititi policajca: Tijekom pretrage imanja policija naišla na tužni prizor Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Službenici Odjela kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u večernjim su satima na širem makarskom području uočili 43-godišnjakinu iz Splita, već poznatu po kažnjivim djelima vezanima uz drogu, koja je bila u "mercedesu" splitskih registracijskih oznaka. 

Nakon što su uočili da su njezinu vozilu u BMW-u bosanskohercegovačkih oznaka prišli 33-godišnjakinja i 26-godišnjak, također državljanin FBiH, pristupili su im policijski službenici kako bi s njima obavili obavijesni razgovor, zbog sumnje da je riječ o preprodaji droge.

Tijekom razgovora, izvijestila je policija, 33-godišnjakinja je
počela pokazivati znakove slabosti i mučnine te je izgubila svijest zbog čega je pozvana Hitna pomoć. 

Nakon što joj je pružena pomoć u makarskom Domu zdravlja, rano jutros preminila je u vozilu Hitne pomoći kojim je trebala biti prevezena u splitsku Kliničku bolnicu.

Tijelo 33-godišnjakinje, odlukom istražnog suca Županijskog suda u Splitu, prebačeno je na Odjel za patologiju gdje je izvršena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Kriminalistička obrada nad ostalim dvjema osobama još traje.