Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19 kaznenih djela

U Kumrovcu otkrivena vikendica puna oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 20 kilograma TNT-a, pištolji i puške iz Prvog i Drugog svjetskog rata, zolje i ručne bombe samo su dio golemog arsenala oružja koji je policija pronašla u selu kraj Kumrovca. Oružje je 52-godišnjak držao u garaži i u kući, a pritom ga nije posebno sakrio. Najzanimljiviji je način na koji je policija pronašla oružje.

Revolveri i mitraljezi kao iz filmova, razne vrste snajperskih puški i 10 tisuća komada streljiva. Oko 20 kilograma TNT-a i 120 upaljača za eksploziv, samo su dio golemog arsenala koji je policija pronašla sasvim slučajno. Naime, tražili su prokrijumčarene motorne pile i traktore. Željko Cujzek,  načelnik PU krapinsko-zagorske rekao je, kako su tijekom izvida istraživanja došli do određenih informacija, a radi se o kupoprodaji traktora te osobe. Tada su pronašli i oružje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČUDAN PRIZOR U odvodnom kanalu na istoku Hrvatske pronađena hrpa - odbačenih pušaka. Iz policije imaju poruku za građane Slika nije dostupna Sve preuzela policija U Glinskim Poljanama našla arsenal oružja: Na tavanu bila i zolja i više kilograma TNT-a

Kako neslužbeno doznajemo, uhićeni muškarac poznat policiji zbog 19 kaznenih djela, uglavnom zbog gospodarskog kriminala. Bio je dragovoljac domovinskog rata. U Velincima kraj Kumrovca gdje je držao oružje ima samo vikendicu, a živi i radi u Zagrebu.

Susjedi nisu znali za hobi ovog vikendaša. 'Oružje je imao? Ne znam ja to', rekla nam je susjeda Terezika Krajcar. Iz policije zasad ne žele reći kako je ovaj zagorski kolekcionar nabavljao oružje i što je namjeravao s njime učiniti. Zbog držanja ovakve količini oružja prijeti mu kazna do 5 godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene