Pedofilija na internetu, ilustracija
Pedofilija na internetu, ilustracija Foto: Josip Regovic/Pixsell

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva stoji da je 83-godišnjak potajno snimao i slikao nagu djecu, a onda te snimke spremao i držao na mikrokartici u kameri i drugim medijima.


Općinsko državno odvjetništvo u Puli nakon ispitivanja 83-godišnjeg njemačkog državljanina donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Vezani članci Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba

"Postoji osnovana sumnja da je 83-godišnjak od neutvrđenog dana do 8. kolovoza 2020. na neutvrđenim lokacijama i u jednom kampu na području Poreča, potajice snimao i slikao nagu djecu mlađu od 18 godina, a te je snimke spremao i držao na mikrokartici u prijenosnoj videokameri te drugim medijima za snimanje i pohranu podataka u svom posjedu", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli 11. kolovoza podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a on je 83-godišnjem Nijemcu odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uz mogućnost zamjene istražnog zatvora jamstvom.