Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijani zatečeni u lovu na prepelice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Brodsko-posavske Policijske uprave (PU) zatekli su u predjelu lovišta kod mjesta Davor 28-godišnjeg hrvatskog državljanina B.S. sa četvoricom državljana Italije: W.C. (41), V.C. (54), A.T. (42) i O.F. (49), koji su lovili prepelice pomoću tzv. vabilica.

U današnjem priopćenju PU Brodsko-posavske navodi se da su policijski službenici zatekli spomenutu petoricu u nedjelju ujutro te da je kriminalističkom obradom utvrđeno da su zatečeni postavili i uključili vabilice koje oponašaju pjev prepelica u subotu navečer oko 20,00 sati na mjestu oko 350 metara istočno od crpne stanice koje pripada otvorenom dijelu lovišta Radinje.

Pročitajte i ovo Ivica Budor - 3 USTRIJELJEN U GLAVU Tajnik Hrvatskog lovačkog saveza nakon tragedije u kojoj je ustrijeljen lovac: "Neki kupuju diplome lovca, svjedoci smo da se doslovno šalju poštom" Provjereno istražuje smrt čovjeka koji se borio protiv riječnog krivolova - 10 VEČERAS U PROVJERENOM Tko je kriv za smrt čovjeka koji se borio protiv riječnog krivolova: ''Bol je takva da je teško naći riječi, ali zbog institucija koje ne rade svoj posao još je veća''

Lov su počeli u nedjelju u jutro oko 6 sati i ustrijelili četiri prepelice. Uz potvrdu o privremenom oduzimanju, policijski službenici su im oduzeliprepelice, lovačke puške, lovačko streljivo te vabilice koje oponašaju pjev prepelica.

Protiv B.S. i četvorice državljana Italije bit će podnesene kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo protuzakonitog lova, a provest će se i skraćeni kazneni postupak protiv državljana Italije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene