Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena iskaza

Svjedoka uhvatila 'amnezija' na suđenju Cviku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Splitu danas je ispitivanjem svjedoka nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku, koji se s još 15 osoba tereti za organiziranu preprodaju droge na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.

Na današnjoj se raspravi nisu pojavila trojica svjedoka, a bitan svjedok državnog odvjetništva - konobar iz Vele Luke kojemu je Cvik prijetio dok su bili u pritvoru pobio je svoj iskaz koji je dao u istrazi kada je za prodaju droge izravno teretio Jakšu Cvitanovića Cvika i još nekoliko optuženika. 'Nije istina da sam vidio neke od optuženih, pa tako ni Cvika, kako prodaju drogu, već sam za neke samo čuo da dilaju jer su tako pričali mještani. Ne mogu se stvarno sada sjetiti svih detalja koji su se tako davno dogodili, ali sam siguran da neke ljude nisam osobno vidio kako se bave drogom. Znam da je u to vrijeme droga dolazila iz Crne Gore i da je bilo dosta kada je ukinuta policijska postaja na Korčuli. I sam sam se u to vrijeme drogirao, pa želim što prije zaboraviti taj dio svog života', odgovorio je sucu Zoranu Matuloviću svjedok pošto mu je pročitan iskaz koji je dao u istrazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mogao listati spise Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici Slika nije dostupna Zbog nedolaska trojice okrivljenika odgođen početak suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku

>> Nastavlja se suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku

I na današnjoj raspravi optuženi Jakša Cvitanović Cvik aktivno je sudjelovao u raspravi između svjedoka, predsjednika vijeća i branitelja. Danas je sucu Matuloviću nekoliko puta napomenuo kako svjedok želi reći da je njegov prijašnji iskaz kojim ga je izravno teretio - neistinit. Na raspravi krajem lipnja Cvitanović je isto tako tražio izuzeće predsjednika splitskoga Županijskog suda Ante Perkušića, što je Vrhovni sud odbio nakon nekoliko dana, a sudac Perkušić odbio je prijedlog za izuzeće dvojice članova sudskog vijeća - sudaca Damira Romca i Mlađana Prvana, koji su radili na slučaju prijetnja svjedokinji Petri Gugić. Naime, Prvan je vodio istragu, a sudac Romac nepravomoćno je 11. svibnja osudio Cvitanovića na osam mjeseci zatvora i Ivicu Zulima na šest mjeseci zatvora zbog prijetnja svjedokinji Petri Gugić.

Cvitanović i Zulim bili su optuženi da su iz pritvora, među ostalim i posredstvom osoba koje su im dolazile u posjet, prijetili bivšoj Cvitanovićevoj djevojci Petri Gugić da će nastradati ako ne promijeni prijašnji iskaz kojim Cvitanovića tereti za raspačavanje heroina na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije. Suđenje se nastavlja u rujnu ispitivanjem novih svjedoka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene