Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru grada

Strava u Zagrebu: Pored kante za smeće ostavljena mrtva beba, policija traga za parom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija, Hitna pomoć, ali i niz zaprepaštenih prolaznika koji su doslovno ostali skamenjeni, očiju prepunih suza, promatrali su beživotno tijelo netom rođene, odbačene bebe u Prilazu Gjure Deželića.

Prostor oko dvije kante Čistoće uz koje je nađen dječji leš te dio parkirališta u Prilazu Gjure Deželića kod kod kućnog broja 56 u petak su ograđeni policijskom trakom kako se područje ne bi kontaminiralo. No istražitelji su vodili bitku s vremenom jer je kiša, koja je tog trenutka prala grad, počela prati i tragove s mjesta pronalaska, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Neslužbeno, prema jednog verziji, žena je rodila baš ispred zgrade, pokraj kante za smeće, a prema drugom izvoru bebu je kraj kante odbacila nepoznata žena, koju se povezuje s muškarcem što muči muku s porocima.

"Čuli smo plač i neki vrisak. Na kraju je to bio vrisak žene koja je prva dotrčala do kontejnera. Prolaznica je vidjela mlađu žensku osobu kako se začahurila između dvije kante, te čuči pa se diže. I tako nekoliko puta. Prvo nije obratila pažnju jer ljudi svakodnevno u svako doba dana kopaju po smeću u potrazi za plastičnom ambalažom i hranom. Ali kad je ta žena naglo ustala te pogledala u tlo i krenula trčati, odmah je posumnjala da nešto nije u redu", ispričala je jedna od stanarki okolnih zgrada.

"Kao otac tromjesečnog sinčića kojeg sam držao pod kišobranom, potpuno sam se sledio kad sam vidio na tlu nešto malo krvavo. Krajičkom oka vidio sam da je to bio fetus. Svi su stajali okupljeni s rukama na ustima. Teško je bilo išta reći u tome trenutku. Netko je čak spekulirao da je trudnica izletjela iz nekog auta i odmah se šćućurila. Policija je sa svim stanarima razgovarala. Tražili su snimke nadzornih kamera po stubištima. Raspitivali su se posvuda je li itko išta vidio ili čuo te ima li u zgradama trudnica", ispričao je jedan stanar Deželićevog prilaza. 

Istražitelji najviše nade polažu u snimke nadzornih kamera kako na okolnim zgradama, tako i na križanjima ne bi li se rekonstruiralo kretanje odbjegle majke. Beba je prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se utvrditi je li beba rođena mrtva ili se, pak, pri porodu ozlijedila padom na hladan, mokar pločnik.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene