Na granici u Slavonskom Brodu zaplijenjeno 19 kilograma marihuane (Foto: MUP)
Na granici u Slavonskom Brodu zaplijenjeno 19 kilograma marihuane (Foto: MUP)

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod zaplijenjeno je gotovo 19 kilograma marihuane koji su dvojica muškaraca u nedjelju pokušala unijeti u Hrvatsku automobilom crnogorskih registracija, izvijestila je policija.


MUP je na svojoj internetskoj stranici izvijestio da su se policajci nakon detaljnog pregleda automobila uočili preinake i krijumčarenu robu u unutrašnjosti odbojnika.

"Temeljem naloga županijskog suda policijski i carinski službenici su pretražili osobni automobil i u preinačenom prostoru odbojnika pronašli 34 paketa, odnosno 18.921 grama marihuane", izvijestila je policija.

Po riječima glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske Kate Nuić dosadašnja istraga utvrdila je da su 19 kilograma marihuane, vrijedne više od 350.000 kuna, krijumčari planirali prevesti na zapad Europe sakrivenu u unutrašnjost odbojnika.

Zbog krijumčarenja droge uhićeni su 37-godišnjak i 28-godišnjak, obojica crnogorski državljani, koji su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku brodsko-posavske policijske uprave, a potom u državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu "na daljnje postupanje".

Od prosinca prošle godine ovo je čak peta veća zaplijena droge na graničnim prijelazima, a crnogorski državljani već su bili uhićivani u prethodna dva slučaja pokušaja krijumčarenja. Prema policijskim podacima posljednji slučaj nema poveznica s prethodnima. U pet velikih zapljena oduzeto je više od 170 kilograma marihuane i 10 kilograma heroina, a u svim akcijama zajednički su djelovali policija i carina.

"Zajedničko djelovanje carine i policije na upravljanju granicom daje zadovoljavajuće rezultate, u cilju zaustavljanja ovog smjera krijumčarenja droga", istaknuo je Berislav Leko, pročelnik Carinskog ureda Osijek.

Tijekom vikenda Policijska uprava brodsko-posavska zabilježila je još jedan slučaj vezan uz zapljenu droga. Pretragom obiteljske kuće u općini Gornji Bogićevci policajci su pronašli 95 grama marihuane i nekoliko stabljika indijske konoplje. Zbog ove droge kaznenu prijavu policija je podnijela protiv 45-godišnjeg muškarca. (Hina)