Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokradeni i mrtvi

Ravnateljica i zaposlenica centra za smještaj osoba s posebnim potrebama potkradale korisnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica i zaposlenica centra pokrale su novce od mrtvih, onih koji su odlazili u drugi smještaj i ostalih korisnika, javlja policija.

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakinjom zbog zlouporabe položaja i ovlasti i pronevjere.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu

Utvrđeno je da je 40-godišnjakinja, koja je 2015. godine bila ravnateljica centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama na sisačkom području, u kolovozu te godine preuzela i zadržala novčana sredstva tada već preminulih pet korisnika.

Isto je napravila i s novcem jedne korisnice centra koja je ona nakon prodaje nekretnine imala na raspolaganju za svoje osobne potrebe.

Osim toga, ravnateljica centra je u rujnu 2015. godine preuzela novčana sredstva šestero korisnika centra upućenih u druge ustanove. Predstavnicima tih ustanova predala je novac umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec. Razliku u novcu zadržala je za sebe. Na taj način je uzela novčani iznos od 10.804 kune.

Zaposlenica pokrala 50 korisnika

Utvrđeno je i da je osumnjičena 42-godišnja zaposlenica centra u razdoblju od listopada 2015. do kolovoza 2018. godine uzimala gotovinu od korisnika.

Naime, ona je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novčanih sredstava za osobne potrebe korisnika centra.

S njoj dostupnog mjesta na kojemu su u gotovini bila pohranjena novčana sredstva korisnika, uzela je novac od 50 korisnika. Oštetila ih je za ukupan iznos od 126.049 kuna.

Protiv obje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Aktualno Pupovac optužio Sabor za nejednak odnos prema komemoracijama u Jasenovcu i Bleiburgu Otkriven razlog napada na Milorada Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otkriven razlog napada na Milorada Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Pupovac optužio Sabor za nejednak odnos prema komemoracijama u Jasenovcu i Bleiburgu 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene