Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski državljani

Završili u zatvoru: Radnici iz BiH na Cresu seksualno iskoristili dvije djevojčice

Zlostavljana djevojčica (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Zlostavljana djevojčica (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Dvojica hrvatskih državljana, 26-godišnjak i 37-godišnjak zadržani su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog sumnje da su u jednom mjestu na otoku Cresu spolno zlorabili djevojčice u dobi od nepunih 15 godina, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti starijeg muškarca za dva kažnjiva djela spolne zlouporabe djeteta i to za teža djela izjednačena sa spolnim odnosom. Mlađega tereti također za dvije zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godine, ali na razini bludnih radnji, što je nešto blaža kvalifikacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad

ODO u Rijeci sumnjiči 37-godišnjaka da je činio ta djela 28. i 30. svibnja, a 26-godišnjaka 20. i 27. svibnja. Obojica se terete da su to činili iako su bili svjesni da maloljetnice rođene 2004. godine nemaju navršenih 15 godina života.

U istražnom zatvoru ostaju zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivog djela. Neslužbeno se doznaje da su njih dvojica došla iz BiH raditi u tom mjestu na Cresu. (Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene