Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikica Jelavić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen svih optužbi.


Nikica Jelavić po treći je put nepravomoćno oslobođen optužbe za ubojstvo slučajnog prolaznika 1999. u Preradovićevoj ulici i pokušaje ubojstva 'kralja poker automata' Vjeke Sliška i još tri osobe.

Vezani članci Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje'' Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa

Sudsko vijeće odlučilo je da za optužbe nema dokaza

Novu oslobađajuću presudu danas je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči koje je zaključilo kako nema dokaza da je Jelavić 1995. u Maksimirskoj ulici i 1999. u Preradovićevoj ulici pokušao ubiti Vjeku Sliška te Jurja Dodića i Ivicu Bertića. Prilikom drugog pokušaja ubojstva 27. studenoga 1999. od projektila ručnog raketnog bacača poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini. Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu.

>> 'Nisam rekao da Petrač stoji iza Sliškovog ubojstva'

Jelaviću se za te zločine prvi put sudilo u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, a dugi put 2007. na zagrebačkom Županijskom sudu. Obje oslobađajuće presude Vrhovni sud je ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. Nikici Jelaviću sada se sudilo već treći put.