Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca ranjena su u pucnjavi danas oko 11 sati na parkiralištu iza hotela 'Poreč' u Poreču, izvijestila je danas istarska policija. Neslužbeno doznajemo kako su ozlijeđene osobe vinkovački odvjetnik Darko Zadro (44) i od prije poznat policiji bivši motociklistički prvak Stipe Ringvald (36). Na njih je pucao muškarac iz Vinkovaca pod imenom Vinco, za kojim još uvijek traje potjera.


Muškarci su prevezeni u pulsku Opću bolnicu, a liječnici su izvijestili da su teže ranjeni, ali nisu u životnoj opasnosti.

Vezani članci Pucnjava u Rio de Janeiru 01 Pucnjava u Rio de Janeiru: Najmanje 25 ubijenih, među njima i policajac Policija u SAD-u Policija još traga za napadačem: Na zabavi otvorio vatru, ranjeno 12 ljudi

Prema prvim informacijama, Vinco je Zadri dugovao novac. S odvjetnikom se trebao naći na parkiralištu hotela, a kad je izašao iz svog automobila zapucao je na njega i Ringvalda.

Zadri je pucao u prsa i teško ga ranio. Odvjetnik se s teškim ozljedama nalazi u pulskoj Općoj bolnici, ali nije u životnoj opasnosti. Stjepan Ringvald dobio je metak u leđa.

Napadač koji je bio obučen u crnu kožnu jaknu i plave traperice je u bijegu. Prema nekim informacijama, Vinco je radio za kontroverznog vlasnika nekoliko kafića iz Poreča, Miroslava Kraljevića, koji je trenutno u zatvoru. 

Stjepan Ringvald i njegova djevojka Karla Krneta punili su naslovnice za prošloljetnog incidenta na Hvaru kada su u tučnjavu s britanskim turistima bili umiješani i bivša splitska misica Ana Sasso i njen tadašnji dečko. Britanac je, podsjećamo, tada ostao bez uha. Ringvald je nakon incidenta duže vrijeme boravio i u splitskom zatvoru Bilice.