Policija uhvatila serijske razbojnike
Policija uhvatila serijske razbojnike Foto: MUP

Prije pljačke osumnjičeni mladići bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću. Pljačkali su od od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.


Interventna policija zaustavila je 21-godišnjaka i 22-godišnjaka u prometu, a krim službenici dovršili su posao. Dvojac je osumnjičen za 19 razbojništava u kojima su ukrali 130.000 kuna.

Vezani članci Gužva u Zagrebu Vozače u Zagrebu ovih dana očekuju gužve i zastoji, u ovim dijelovima bit će najgore Zaštitari u pucnjavi spriječili razbojništvo kod Lesnine (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 2 Propao pokušaj pljačke kod Lesnine na istoku Zagreba: Zaštitari zapucali na razbojnike, jedna je osoba ozlijeđena

Zajedno su pljačkali 18 puta, a 22-godišnjak je jednu pljačku odradio sam. Pljačkali su od od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.

Prije počinjenja kaznenih djela, sumnja se, osumnjičeni bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicima u trgovina su prijetili noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi i uporabili fizičku snagu.

Potom bi otuđivali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko bi ga bilo u sefu. Tijekom počinjenja kaznenih djela, u više navrata, jedan od osumnjičenih bi ušao u trgovinu i počinio razbojništvo, dok bi drugi osumnjičeni ispred trgovine pazio da netko ne naiđe, priopćila je policija.

Inače, policijski službenici Interventne jedinice policije su osumnjičene zbog sumnjivog ponašanja zaustavili u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Naime, policijski službenici su kod osumnjičenih tijekom postupanja, dok su ih zaustavili, pronašli nož i potkapu, a u pretrazi stana i vozila kojima su se osumnjičeni koristili, pronađena su ostala sredstva maskiranja, kao i teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.