Mučenje kokoši
Mučenje kokoši Foto: Zadarski.hr

Policija provodi istragu sramotne "zabave" u vijećnici Općine Polača. Okupljeni su ulijevali pivo u kljun kokoši, potom su je šamarali i šutali poput lopte. Protiv dvojice muškaraca podnosi se kaznena prijava.


Policija je reagirala na snimku koja je objavljena u medijima. Benkovački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Vezani članci Uhvaćeni sa zaštićenim rakovima - 2 Uhvaćeni s "prstima u pekmezu": Trojac u automobilu prevozio 12 kilograma zaštićenih riječnih rakova Očevid, ilustracija Još jedna smrt na cesti: Biciklom oduzeo prednost automobilu, od siline udara pao i na mjestu preminuo

"21-godišnjaka i 22-godišnjaka sumnjiči se da su 25. travnja u večernjim satima u Polači, u prostorijama lokalne samouprave, bez opravdanog razloga zlostavljali životinju (kokoš), a na taj su način ostvarili obilježja navedenog kaznenog djela", priopćeno je iz PU zadarske.

Protiv njih dvojice nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava, istraga se nastavlja. Naime, tijekom proslave u vijećnici Općine Polača okupljeni su u jednom trenutku ulijevali pivo u kljun kokoši. Zatim su je šamarali i šutali poput lopte.

Osim što se nisu poštivale ni epidemiološke mjere, na vidjelo je izašlo i kako su donesenu životinju mučili i više puta šutirali.