Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krim istraživanje u tijeku

Policija utvrdila da su Daruvarac i njegov prijatelj napadnuti, treći muškarac ima drugačiju priču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u srijedu ponovno privela Daruvarca. Objavljeni su novi detalji iz istrage o tučnjavi.

U srijedu u 16:20 u Zadru Ulica Akcije Maslenice zaprimljena je dojava da je unutar trgovačkog centra došlo do fizičkog sukoba između tri muške osobe. Ubrzo nakon dojave policijski službenici su u službene prostorije doveli tri muške osobe u dobi od 36, 35 i 32 godine.

Pročitajte i ovo Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell) može se približiti žrtvi Odbijena žalba Odvjetništva: Daruvarac presudu čeka na slobodi – bez mjera opreza Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell) Tvrdi da neće pobjeći Daruvarac: "Nemam namjeru nikome prijetiti, mene i moje ekipe ne trebaju se bojati"

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je su se na parkiralištu trgovačkog centra u automobilu nalazili 32-godišnjak i 36-godišnjak kada je sa suvozačeve strane prišao 35-godišnjak i tom prilikom 32-godišnjaku uputio prijetnje i oštrim predmetom mu pokušao nanijeti tjelesne ozljede.

32-godišnjak je tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede dok su na vozilu nastala oštećenja. Kada su se pokušali s vozilom udaljiti s parkirališta, 35-godišnjak je prema vozilu bacio kamenje. Nakon čega su se zaustavili i krenuli za 35-godišnjakom prema trgovačkom centru, gdje je u unutrašnjosti pao na pod i tom prilikom su ga uhvatili.

U službenim prostorijama u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog kaznenih djela teška tjelesne ozljeda u pokušaju, prijetnja prema 32-godišnjaku i oštećenje tuđe stvari.

35-godišnjak je ispričao potpuno drugačiju priču

"'Što je jazavče?', rekao mi je Daruvarac iz bijelog Mercedesa ATM njemačkih tablica prije nego što je počeo incident koji je kulminirao ispred Trgovačkog centra Supernova", kazao je 35-godišnji Zadranin I.B. opovrgavajući u srijedu u večernjim satima navode da je on prvi nožem napao i udario 32-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca u fizičkom obračunu zbog kojeg je intervenirala policija i sve ih uhitila.

Sukob je, kaže, počeo na parkiralištu ispred Trgovačkog centra gdje je on najprije ugledao odličan bijeli mercedes, a onda u njemu i Daruvarca koji je bio na mjestu suvozača, piše Zadarski.

"Prišao sam da vidim je li to on, a nakon što me vidio i nazvao jazavcem, odvratio sam mu što je p... nakon čega me zalio pićem iz limenke po licu. Situacija je bila prijeteća, pa sam uzeo dva kamena, a i izvadio sam nožić, legalni, dug četiri prsta, malo nazubljen. Htio sam ih prestrašiti, no on i prijatelj su me stali gađati kamenjem, pa sam pobjegao u Supernovu. Krenuli su za mnom, a ja sam se sapleo i pao", dodao je 35-godišnjak koji se, kaže s Daruvarcem nije nikada osobno upoznao, ali ga je prethodno javno prozivao jer je bliski prijatelj s obitelji 18-godišnje Zadranke zbog čijeg je premlaćivanja Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

"Kada sam pao, Daruvarac me udario više puta nogom u glavu. Krenuo mi je uzeti nož i tako se sam porezao. Ovaj drugi koji je bio s njim ima 130 kilograma, on me gnječio i davio. Nisam mogao disati. Da nije bilo drugih ljudi, izgubio bih svijest. U jednom sam mu trenutku čak rekao da me okrene na bok da mogu uhvatiti zraka, no nije me htio pustiti.

Situacija je postala kritična, no već se dosta ljudi bilo okupilo i počelo zvati policiju, pa je to krenuo učiniti i Daruvarac, ali nije znao koji broj treba okrenuti. Rekao sam mu pritisni 112 pa je tako i učinio. Pomogao sam mu u tome, tako da shvati kakav je", ispričao je I.B. koji je nakon incidenta priveden zajedno s Daruvarcem i I.B. u zadarsku policiju.

Prije toga je zbog jakih bolova u glavi zatražio i liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje je prevezen i Daruvarac koji je u obračunu porezao šaku.

"Zna on tko sam ja, zato me i napao. On je pretukao tu jadnu curu, a ja sam stao u njezinu obranu. Prozivao sam ga i na društvenim mrežama. Mislim da je odavno trebao biti u zatvoru, no očito je da u ovoj državi ništa ne funkcionira kako treba. Postalo je neizdrživo, a pitanje je što će se sve zbog ove situacije još dogoditi. Postalo je opasno", kazao je I.B.

Priveden Daruvarac

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac je početkom godine nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke u jednom zadarskom kafiću.

Od objave nepravomoćne presude do danas Daruvarac je još nekoliko puta navraćao u policijske prostorije. Krajem ožujka završio je u pritvoru uz kaznenu prijavu zbog prijetnje 24-godišnjem mladiću u jednom zadarskom kafiću, koji je to prijavio policiji. Daruvarac je tvrdio da se radi o namještaljci, a mjesec dana kasnije mladić je prijavu protiv njega - povukao.

Početkom svibnja ponovo se družio s policijom, ovaj put zbog izazivanja prometne nesreće. Policija ga je tada sumnjičila da je zbog neprilagođene brzine Audijem sletio s ceste i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Nakon nesreće odbio je alkotest i test na droge, a policija je objavila da nije bio vezan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene