Policija na moru, ilustracija
Policija na moru, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Između Hvara i Brača sinoć je došlo do pomorske nesreće, a jedna je osoba teško ozlijeđena, dok za ostale sudionike još nije poznata težina zadobivenih ozljeda.


U kanalu između Hvara i Brača od punta Ražnja prema Pelegrinu
sinoć oko 22:15 sudarili su se gliser i gumenjak. Radi pružanja pomoći na mjesto događaja upućena su službena policijska plovila i plovilo Lučke kapetanije.

Lučka kapetanija, ilustracija Drama na moru: Sudarila se dva broda kod Splita. Lučka kapetanija i policija na kopno prevozile 15 osoba, devet ih je zatražilo liječničku pomoć. Jedna osoba teže ozlijeđena?

Podsjetimo, sinoć je policija javila da je devet osoba prevezeno na pružanje liječničke pomoći. Jutros su objavili nove informacije prema kojima se na oba plovila nalazilo ukupno 16 osoba, od kojih 12 stranih državljana, neslužbeno se doznaje da je riječ o državljanima Švicarske.

Prevezeni su u splitsku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći, a od 12 ozlijeđenih jednoj je osobi konstatirana teška tjelesna ozljeda, objavila je policija. Neslužbeno se doznaje da je riječ o muškoj osobi i da je hitno operiran u KBC-u Split. Za ostale sudionike još nije poznata težina zadobivenih ozljeda.

Policijski službenici u suradnji s inspektorima pomorskog prometa Lučke kapetanije obavit će očevid te se provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja.