Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkoj policiji u subotu se nije mogla dobiti potvrda neslužbene informacije da je privedena osoba koju dovode u vezu s ubojstvom 53-godišnjeg Franje Oreškovića u četvrtak navečer u zagrebačkom naselju Sigečica.


Prema neslužbenim informacijama Orešković je ubijen pištoljem bez prigušivača, a mediji nagađaju da to upućuje kako ubojica nije pomno isplanirao zločin. Pretpostavljaju i da bi motiv nedjela u Lopudskoj ulici mogli biti osobni razlozi ili kockarski dugovi.

Vezani članci Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 4 Procurili rezultati obdukcije strankinje koja je pronađena mrtva u stanu u gradu Krku, slučaj je dobio veliki zaokret? Policija, ilustracija Detalji stravičnog ubojstva u Varaždinu: Iste večeri policija je razgovarala s profesorom, a u udruzi im nisu otvarali vrata pa su policajci otišli

Policija od četvrtka navečer ne željela otkriti detalje događaja navodeći tek da je na cesti pronađeno mrtvo tijelo i da je očevid u tijeku. Do dovršetka očevida nisu željeli komentirati niti tvrdnje stanara da je riječ o ubojstvu jer se prije pronalaska tijela u uskoj ulici navodno čuo pucanj, a u blizini je viđen i muškarac u trku.

U petak su potvrdili da je 53-godišnjak ipak žrtva ubojstva koje je izvela nepoznata osoba vatrenim oružjem.

Ubojeni Orešković, inače umirovljeni policajac, brat je poznatog ličkog poduzetnika Željka Oreškovića Macole.(Hina)