Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivao službene tajne

Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policajac je iz istraga dolazio do informacija o mjestima gdje dileri skrivaju drogu, a onda s još dvojicom suradnika provaljivao u te objekte i krao drogu. Ilegalno su zaradili 90.000 eura.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (28, 28, 31) zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Optužnicom se prvookrivljeni 28-godišnjak tereti da je, od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023. u Zagrebu, kao policijski službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, s ciljem zarade dolazio do saznanja o mjestima na kojima pojedini počinitelji kaznenih djela sakrivaju drogu. Potom je navedene klasificirane podatke prenosio drugom 28-godišnjaku i 31-godišnjaku te su na temelju tih podataka zajednički i dogovorno pripremali provale u objekte s ciljem da uzmu i za sebe zadrže tamo skrivenu drogu koju su preprodavali na ilegalnom narkotržištu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Komentar političkih aktualnosti Milanović zaprijetio: "Samo probajte to učiniti. To su opasni tipovi opasnih poteza"

Tako je 28-godišnjak, nakon što je provodeći kriminalističko istraživanje saznao gdje osumnjičenici skrivaju drogu, taj podatak prenio drugom 28-godišnjaku te su potom zajedno provalili u garažu na zagrebačkom području iz koje su otuđili oko 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša. Navedenu su drogu trojica muškaraca zatim prodavali na ilegalnom narkotržištu i tako ilegalno zaradili 90.000 eura, koje su međusobno podijelili.

Policajac je svojim suučesnicima otkrio i da je u jednoj garaži u Zagrebu pohranjena neutvrđena količina droge. Zatim su trojica muškaraca, kako bi uzeli drogu i kasnije ju prodali, 3. prosinca 2023. došli do garaže u kojoj se u više sportskih torbi nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje u vrijednosti od oko 19.500 eura. Međutim, nisu uspjeli obiti lokot na vratima garaže, a nakon toga su uhićeni.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, kao i oduzimanje imovinske koristi koju su protupravno stekli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene