Dvije su osobe ozlijeđene u pokušaju ubojstva koji se dogodio jutros u Sisačkoj ulici u Petrinji. Iz MORH-a su potvrdili da je jedna od žrtava pripadnik Hrvatske vojske.


Iz sisačko-moslavačke policije javljaju kako je jedan ili više nepoznatih počinitelja pokušalo ubiti dvije mlađe muške osobe.

Vezani članci Veleposlanici muslimanskih zemalja posjetili Sisak i Petrinju Veleposlanik zemlje koja je nakon potresa među prvima poslala pomoć: "U teška vremena potrebna je pomoć prijatelja" Ilustracija (Foto: Gettyimages) Krvavi Božić u Sloveniji: Muškarac pred djetetom ubio partnericu i njene roditelje

Policija je priopćila da su u jutarnjim satima u Sisačkoj ulici u Petrinji dvije mlađe osobe napadnute "od strane za sada nepoznatog počinitelja ili više njih, uporabom podesnog predmeta", što je kvalificirano kao pokušaj ubojstva. 

Neslužbeno doznajemo da je riječ o dvojici mladića (22) koji su zadobili ubodne rane oštrim predmetom.

Iz MORH-a su nam potvrdili da je jedan od njih pripadnik vojske.  "Prema dostupnim informacijama, jedna od žrtava je pripadnik Hrvatske vojske, koji je zadobio teške tjelesne ozljede, izvan redovnog radnog vremena, izvan vojne službe", rekli su u MORH-u.

''Napad se dogodio oko 3 sata tijekom noći, nedaleko od centra Petrinje, u Sisačkoj ulici. Dvojica su se vraćala iz noćnog izlaska kada ih je presrela skupina mladića i napala ih, probola hladnim oružjem i ostavila ih da leže u vlastitoj krvi na cesti. Policija nije mogla potvrditi koliko je napadača bilo, jesu li otprije poznati policiji te je li policija bliže njihovu pronalasku'', izvijestila je iz Petrinje za Dnevnik Nove TV reporterka Barbara Štrbac. Kada se napadače uhvati, teretit će ih se za pokušaj ubojstva.

Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su im kvalificirane teške tjelesne ozljede. No kako doznajemo iz policije, nisu u životnoj opasnosti.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.