Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH

Podignuta optužnica protiv muškaraca i žene zbog trgovanja ljudima, zlostavljanja djece...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv muškaraca i žene zbog trgovanja ljudima, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, omogućavanja trošenja droga, povrede prava djeteta, te za okrivljenoga muškarca zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Odvjetništvo je podiglo optužnicu i protiv 48-godišnjega muškarca, za kojega navodi da je od studenog 2016. do 17. siječnja 2017. od prvookrivljenika primao narudžbe za marihuanu. U stanu 48-godišnjaka nađena je marihuana i digitalna vaga, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici DORH-a.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Prvookrivljenog 34-godišnjaka tereti se da se 2013. do travnja 2016. družio s jednom djevojčicom i nakon što je dajući joj poklone, drogu i novac stekao njezino "neograničeno povjerenje i emocionalni odnos", imao s njom seksualni odnos.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u tom je razdoblju, do prosinca 2016. koristio djecu da kradu za njega. Dao im je torbu obloženu aluminijskom folijom radi onemogućavanja aktiviranja sigurnosne zaštite na proizvodima, a ukradene stvari uzimao, prodavao ili mijenjao za drogu.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a navodi se da je od 2015. do siječnja 2017. godine sa štićenicima iz domova za djecu organizirao zajedničke večernje izlaske, davao im drogu, u pojedinim slučajevima koristio prijetnje i fizičko nasilje, i tako stvorio grupu koju je iskorištavao radi stjecanja imovinske koristi.

I drugookrivljenu 27-godišnju ženu se tereti da je tijekom 2016. godine djeci radi krađe dala prilagođenu torbu obloženu aluminijskom folijom, te od njih preuzimala ukradene stvari, dio prodavala, a dio mijenjala za drogu. Od srpnja 2016. do 14. prosinca 2016. svoje je dijete rođeno 2008. godine ostavljala danju i noću s osobama sklonim kriminalnom i asocijalnom ponašanju, pred djetetom uzimala marihuanu i nije se brinula o njegovoj prehrani. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene