Belgijski ovčar, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Belgijski ovčar, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Alis, licencirani potražni pas, uginula je od posljedica trovanja. Nakon prvog potresa u Petrinji, ona i njen vlasnik Srđan bili su na ulicama grada istu večer.


U Slanome je otrovana Alis, trogodišnja belgijska ovčarka koja je bila obučena za spašavanje ljudi iz ruševina. Njen je vlasnik pitao u Općini je li tko od komunalnih djelatnika postavljao otrov te su mu rekli da nitko nije. Pretražio je i područje oko svoje kuće zato što ima još tri psa, ali nije ništa pronašao.

''Ne sumnjam u nikoga jer je Alis bila miljenica cijelog mjesta. Ne znamo ni čime je otrovana, osim da joj nije bilo spasa. Umrla mi je na rukama sinoć, krv na usta i nos i adio'', izjavio je njen vlasnik Srđan Botica za Dubrovački vjesnik. "Umrla mi je u naručju."

''Treba više stati na kraj tome'', govori o trovačima. Nažalost, život je izgubio pas koji je mogao spasiti mnogo ljudi, a upravo je zbog nekoga od njih i uginuo. Predviđena kazna za trovanje, po Kaznenom zakonu, iznosi do godinu dana.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i Andrija Jarak Gradonačelnik Petrinje upozorava: "Ispod ovih ruševina ima svašta, može doći do velikih poteškoća za zdravlje ljudi. Je li nadležnim službama ovo područje uopće prioritet?"

Slika nije dostupna Pogledajte kako Petrinja izgleda danas, gotovo mjesec dana nakon razornog potresa

''Imali smo treninge, tabore, simulacije, polaganja za licencu, ispite, sve je s najboljim ocjenama prolazila'', prisjeća se. Nakon potresa u Petrinji, istu večer bili su tamo. Srđan je nju udomio kada je imala sedam mjeseci, spasio ju je od prijašnjeg vlasnika koji ju je držao zatvorenu u boksu četiri mjeseca.

''Kad je došla u Slano, odveo sam je na more. Odmah je skočila s mula. Obožavala je more, djecu, svih... Nadam se da postoji raj i da ona sad radi nered gore'', izjavio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju