Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio maksimalnu kaznu

Otac monstrum 267 puta silovao kćer: Počelo je kad je imala samo pet godina, slučaj je stravičan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Otac (45) monstrum koji je godinama silovao svoju maloljetnu kćer osuđen je na 40 godina zatvora. Užas je za djevojčicu počeo kada je imala samo pet godina, a tijekom suđenja su otkriveni gnusni detalji zlostavljanja koje je proživjela.

Županijski sud u Splitu osudio je 45-godišnjaka na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja maloljetne kćeri. U pet godina otac monstrum djevojčicu je silovao čak 267 puta, a sve je počelo 2018. godine kada je imala tek pet godina.

Silovao bi je u prosjeku jednom tjedno, a posljednji mjesec svaka dva dana, piše Dalmatinski portal. Osim prvi put, kada je to učinio u kampu kod Šibenika, sve se zbivalo u obiteljskom stanu, sobi i kupaonici. Majka djevojčice i supruga okrivljenog teško je bolesna i stanje joj se rapidno pogoršalo. Danas je nepokretna.

Tijekom suđenja otkriveni su brojni mučni detalji toga slučaja. Otac je kćeri branio socijalni kontakt, vodio ju je u školu i dočekivao nakon završetka nastave kako se ne bi družila s ostalom djecom. Branio joj je i da posjećuje baku i djeda s majčine strane koji žive u istoj zgradi. Danima je ne bi puštao iz kuće, a kada bi bio nezadovoljan njezinim ponašanjem, udarao bi je po glavi i trbuhu. Morala se satima gola kupati pred njim u kadi.

Pročitajte i ovo Miro Bulj opet darivao Andreja Plenkovića - 3 Aktualno prijepodne Bulj iznenadio Plenkovića: Pogledajte što mu je darovao

Okrivljeni je osuđen za 267 kaznenih djela spolnog zlostavljanja djeteta te kazneno djelo povrede djetetovih prava. Za svako kazneno djelo spolnog zlostavljanja djeteta dobio je po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna kazna zatvora od 40 godina.

Objavu presude okrivljeni je popratio bez emocija. Doveli su ga iz zatvora u Splitu, a tamo je i vraćen nakon objave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene