Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće za ratne zločine Županijskoga suda u Sisku kojim je predsjedala sutkinja Snježana Mrkoci danas je nepravomoćno na devet godina zatvora osudilo hrvatskog branitelja Domovinskog rata Ivicu Mirića iz Siska zbog ubojstva sisačkoga Srbina Miloša Čalića 9. listopada ratne 1991. godine.


Sudsko vijeće, kako je obrazlažući presudu rekla sutkinja Mrkoci, uvažilo je dokaze Županijskoga državnog odvjetništva u Sisku po kojima je Ivica Mirić kao pripadnik pričuvnog sastava policije 9. listopada 1991. ubio civila Miloša Čalića.

Vezani članci Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“ Suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Vrhovni sud potvrdio presudu Smiljani Srnec, 15 godina zbog ubojstva sestre koju je godinama skrivala u škrinji

Županijsko državno odvjetništvo teretilo je Mirića da je s još tri osobe tog dana 1991. godine otišao u bolnicu 'Rebro' u Zagrebu, gdje se liječio Miloš Čalić. Izveli su ga iz bolnice i kombijem odvezli u Brezovicu, šumu u blizini Siska, gdje ga je, po navodima optužnice, Mirić ubio hicima iz automatske puške, a truplo je pronađeno sutradan. Mirić je zadržan u pritvoru do pravomoćnosti presude, a nezadovoljstvo presudom izrazili su predstavnici njegove ratne postrojbe te predstavnici sisačkog ogranka UHDDR-a koji su pratili izricanje presude. (Hina)